• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
NASKO80 - напреднал
Моля, който се е спречквал с тези неща да помогне. Проблема ми е следния. На вилата си реших да слагам парно, съответно правих ремонт на едната стая и под замазката заложих гофре в което после да пъхна тръбите от котлето към радиаторите. Съответно сега стаята е завършена и гофретата са под ламината и замазката. Сега тръгвайки да вкарвам самите тръбе имам проблем. Не мога да я вкарам. Някъде по средата се опира и край. Най-интересното е, че разстоянието през което трябва да вкарам тръбите е 5 м., когато мушкам тръбата от едната страна някъде на 3-ия метър спира, после, като отида от другата страна, пак на 3-ия метър зацикля. Дали имате някакви идеи на какво може да се дължи това? И евентуално някакво решение. Благодаря на всички отзовали се.
naskov - майстор
Първо вкарай арматурна тел, завита в предния край. След това с нея дърпаш тръбата
kaltchevmg - специалист
Завързваш някакъв мек предмет за конец и го изсмукваш от другия край с прахосмукачка. След това си вързваш тръбите за въжето и дърпаш.
NASKO80 - напреднал
За жалост опитвах с арматурна тел, но не става. Иначе тя минава няма проблем.
panalov - специалист
Сигурен ли си че гофрето не е огънато някъде под замазката или
ако си слагал преходни лайсни с дубели да не се уцелил гофрето , че на мен веднъж ми се случи точно това и то не във гофре а във маркуч с алуминиева вложка :) .
Исках временно да прокарам през маркуча кабела за кабелната ТВ но не се получи и се сетих,че съм дюбелирал и маркуча :)
NASKO80 - напреднал
Дюбели няма никъде със сигурност. Виж дали не се прегънало гофрето някъде, нямам представа, като полагахме замазката внимавахме, уж. Иначе гофрето е положено напълно в права линия от едната точка до другата, т.е. не е възможно някъде да има завой които да пречи. Аз си мисля че някъде закача ръбът на тръбата и до там. Иначе както съм писъл дължината е 5 метра от едната страна влиза 3 и от другата, значи все пак аз си го представям, че някъде в средата се засичат. Ако излея вътре една туба веро например??
Iliev Labs - специалист
NASKO80 написа:
За жалост опитвах с арматурна тел, но не става. Иначе тя минава няма проблем.
Как връзваш арматурната тел и тръбата? Навии тиксо на конус, така че да няма ръбове.
NASKO80 - напреднал
Пробих тръбата с пирон и от двете страни, прокарах телта и така.
panalov - специалист
Пробвай да заостриш маркуча например да го отрежеш под ъгъл за да му и помалко съпротивлението.И ако отново ти засече се опитвай да го усукваш и буташ едновременно.
Надъвам се ме разбра . :)
NASKO80 - напреднал
Ок, разбрах ти идеята. Иначе го въртях, суках кво ли не и тоа е. Благодаря ви.
  • 1
  • 2

Тема "Моля дайте съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: