Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bisermonov - специалист
Здравейте чел съм ви доста и реших да ви попитам за съвет. Преди 2г. си правих цялостен ремонт на новозакупено старо жилище като пиша цялостен ремонт значи всичко абсолютно всичко. И става въпрос за парното виках майстор които само това прави по принцип винаги се допитвам и зимата дойде и ядец във хола ми е студено само със един радиатор той е 180д.х30в.Колкото да бутам дърва във камината която е в кухнята там става жега та се не диша а във хола студ. И решението е друг радиатор но до другия прозорец тръбите трябва да минат под паркета до вратата а как ще стане не ми е баш ясно, а не ми се влиза другия път със кирката във хола да вадя паркиета та имали начин да прокарам тези тръби. :? :? :?
Последна промяна от bisermonov на съб сеп 12, 2009 6:59 am, променено общо 1 път.
idakieff - специалист
не е лошо да качиш някоя снимка на инсталацията и на радиатора преди да почнеш да махаш паркета пък ще поумуваме малко може да се намери и друго решение
bisermonov - специалист
Ето и сн. от радиатора който се вижда Той е захранен директно от камината така че мисля да взема от неги да захраня другия радиатор исками се даго сложа пот прозореца зада ми намалее и конденза зимата
rulom - модератор
Виж тази тема за качване на снимки : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=5265
bisermonov - специалист
Е май се получи Та друг вариант е да отрежа тези тръби и да го монтирам вертикално на 2 та сн. но ми се иска да е под прозореца то там му е местото. То като гледам и този радиатор ще е малък но два белкем топлят хола е 20 кв.м. Паркета аз си го редих и стана много добре. Или да прокарам по тънки търби тези с които съм го правил са
ф16 но тогава може да не грее добре плюс това е и най-далечната точка или да прокарам търбите през терасата прет вратата но зимата ще замръзват. Чакам идеи.

Прикачен файл

Изображение269.jpg
Изображение269.jpg (193.34 KиБ) Видяна 3017 пъти

Прикачен файл

Изображение268.jpg
Изображение268.jpg (194.93 KиБ) Видяна 3017 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Тоя майстор :? ... Тряббвало е да се консултираш и с по-образован човек, който има понятие и от проектиране, ама...свършило е. Сега спасението за паркета е да замениш радиатора с един конвектор.
bisermonov - специалист
Приателю обясни ми какво е това и каква мошност има и дали ще отоплява хол 20кв м. :?
vanko68 - специалист
Има всякакви конвектори като мощност,до 10 Квт,които стигат за 100 м2.Пиши в Гугито вентилаторен конвектор и чети на воля какво е

http://www.utilitiesbulgaria.com/konvektori.htm
bisermonov - специалист
Ще проуча въпроса благодаря ако имаш въпроси относно дървообработване питай мога дати бъда полезен :yes: :yes: :yes:

Тема "Как да си домонтирам друг радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: