Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Привет на всички майстори!Да потърся и аз помощ от знаещите...Проблемът е следния:не отива топла вода до единия радиатор-първите 15см.от тръбата след разпределителя са горещи,а нататък тръбата е студена.Системата е отворен тип,с разпределители,мощност на котлето 24kw,радиаторите са сбирщайн/2 чугунени по15 ребра h600,един алуминиев-5 глидера h600,един ламаринен троен от тези дето ги слагаха едно време по блоковете-L-1800 h600 и бойлер с мощност на серпентината около2kw/ Тръбите от котлето до разпределителите са 20,останалите тръби-16.Помпата е италианска тристепенна ползвам я на втората степен.Миналия сезон нямах такъв проблем-единственото което съм променил е ламаринения радиатор който поставих сега и до който не стига топлата вода.От обезвъздушителя на същия радиатор си тече вода на плътна струйка,но....студена уви!Приемам всякакви идеи и предложения и благодаря предварително. :idea:
bad to the bone - специалист
Това допълнителен радиатор ли е или просто си подменил друг.И двата крана ли са му отворени(съжалявам че питам такива елементарни неща ама са ме викали за неработещи радиатори на които просто си бяха затворени крановете).Помпата къде ти е..та "топлата" или "връщащата" вода.
Не е допълнителен радиатор-просто е подменен,кранчетата са отворени-два пъти проверено,но благодаря за подсещането-случва се да пропусна елементарно нещо,помпата и котлето са в мазето,като помпата е монтирана на "връщащата" вода.
LazarGanev - "Велик майстор"
Имал съм случаи на запушени тръби. За да пробваш:
- затвори двете кранчета на радиатора
- развий обезвъздушителя за да падне налягането
- отвори кранчето за топлата вода и виж дали има приток, ако има - затвори го
- отвори кранчето на студената вода, за да се убедиш, че и от там има приток. Ако има и от там, сначи няма запушване.
- затвори обезвъздушителя
Тогава търсиш проблема в хидравличния баланс на системата. Притвори останалите радиатори за да усилиш циркулацията през този радиатор.

Тема "Проблем с радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: