Най - вълнуващия въпрос зимно време.
imegogo - специалист
здравейте искам да ви попитам какво е мнението ви за акумулиращите радиатори ? насочил съм се към тези на фирмата LHZ http://www.lucht-lhz.de/deutsch/funktionsweise.html
дали ще са енергйно ефективни и ще топлят ли добре защото цените им са доста височки радиатор с мощност 2Kw излиза към 900лв
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И как се насочи? Критерият ти "който се изплаща ако не го вкл 3 години" ли е?
hygro - майстор
Ако някой се сети за някакво предимство на тези радиатори, нека ме поправи, но аз не виждам такова. Няма предимство три пъти по-мощен радиатор, да работи три пъти по-кратко време. Това по-скоро е недостатък.

Изобщо всякакви производители на електрически отоплителни започват да звучат съмнително в момента, в който заявяват висока енергийна ефективност. Ефективността и на най-простата електрическа печка е практически 100%, а повече няма откъде да се вземе. Ако искаме в едно помещение да поддържаме постоянно определена температура, трябва да влагаме точно толкова енергия, колкото са топлинните загуби на помещението и това не зависи директно от типа на отоплителния уред.

Икономия може да се постигне единствено ако се поддържа по-ниска температура, което ще намали топлинния поток на загубите. Това е сферата на приложения на инфрачервените отоплителни уреди, които създават субективно усещане за топлина и при по-ниски температури в помещението.

Икономически ефект би имало, ако акумулиращата печка използваше по-евтината нощна енергия, но цитиранията уред с неговите 45 минути няма нужния капацитет за тази цел, нито пък има някакво управление на отдаването на акумулираната топлина.

За мен това е типичен маркетингов продукт, който обещава качества, които не притежава.
AntonBM - специалист
Радиаторът е перфектен! Качествен, надежден и т.н.
Има обаче един голям недостатък. Работи с ток. Т.е. цената на топлината е скъпа. За тези пари ти препоръчвам да си сложиш климатик. И най-дървеният да е, пак ще е по-енергийно ефективен от ел. нагревателя.
Ето ти и простата сметка:
2 kW – произведени на ток . КПД (98%). Цена на тока (0,17 ст./kW) = 0,333 ст./час.
2 kW – произведени с климатик / КОП (3). Цена на тока (0,17 ст./kW) = 0,113 ст./час.
imegogo - специалист
имам климатик в другата стая мога да кажа че е доста икономичен но не съм доволен при -10 градуса не топли добре
ако имах пари бих сложил климатик но една свестна 12 ка е към 1800-2000лв с монтаж нямам толкова пори и за това съм се насочил към радиатор,другят ми вариант е конвектор ADAX който струва към 300лв май той е по-удачния вариант
AntonBM - специалист
Ами посвали малко критерия си за климатика... По-добър вариант е да сложиш китайско дърво - Мидея или нещо подобно за тези пари, от колкото да търсиш затопляне на помещението с 2 kWh с ток. Ниско температурна 12-ка при -10 все ще ти даде тези 2 kWh, че и отгоре, а ще консумира под 1,2 kWh.
Адакса е добро решение само ако не се ползва много често това помещение. Климатика работи по-добре ако не го спираш през зимата, но ако помещението се отоплява само 2-3 часа на ден, може и с Адакс.
vanko68 - специалист
imegogo-Както и да топли при -10,все ще е поне с 20-30% по-икономичен от всякакви там Адакси,Аерлеци и тем подобни.Само питай какъв да ти препоръчаме. За тези 900 лв,които си нагласил има толкова много добри конвенционалки,че и една яка маркова 12ка даже:
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... u_asy12usb
http://www.bulclima.com/product/ash12ub
Получаваш 4 Квт срещу 1 консумация.Дори и в най-яката зима ще ти дава 2,0-2,5 Квт срещу същата консумация.

Тема "отопление с електрически немски акумулиращи радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: