Най - вълнуващия въпрос зимно време.
_Любител - специалист
Опитът ми от миналите отоплителни сезони показва, че не е зле да си сложа обезвъздушители на радиаторите. Те обаче са чугунени и завършват с тапа, която е доста по-голяма от стандартните обезвъздушители на пазара- 1/2". Въпросът ми е тези тапи чугунени ли са, защото ако са чугунени не мога да нарежа резба 1/2 в тях, или може да се намерят готови тапи с дупка като на мястото на входа на радиатора с готова тръбна резба 1/2". Ако има готови задачата ще е особено лесна стига да намеря от къде да си купя :?
filmatoplo - майстор
Във всеки магазин или фирма за отопление има такива - щепсели се казват .Като застанеш срещу радиатора - десния щепсел е с дясна резба - левия щепсел е с лява резба . И на двата щепсела обаче отвора в средата 1/2 е с дясна резба . :)
_Любител - специалист
Щепсел е това, което аз наричам тапа на крайното ребро на радиатора, така ли? Днес обиколих няколко ВиК и жлезарии и на въпроса ми продавачите отговаряха- "Нямам представа." Само един образ ми каза че е имал някога метчици 1/2" и сигурно за това се ползват, но не беше сигурен дали ще стане нещо!
filmatoplo - майстор
Щепсел е тапа с отвор 1/2 за вход изход на вода в радиатора също и за обезвъздушител .Не струват много 2-4 лева , сложи си и нова гарнитура от клингерит - преди това почисти до блясък челото на отвора на радиатора - гарнитурата може да се намаже с силикон или боя или херметик .Нека стои така без вода 1 денонощие . Ако не може да чакаш стягай гарнитурата без намазване - само я намокри преди това с вода за 10 минути .
_Любител - специалист
Благодаря за отговора! Още утре ще потърся щепсел по магазините!

Тема "Въпрос за чугунени радиатори!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: