• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Jacket - специалист
Здравейте,
Вчера ми монтираха климатик Osaka 12-ка инвертор. След като го монтираха го включихме и външното тяло се развибрира супер много. Натягаха го и вибрациите и шума понамаляха, но не изчезнаха.
За да монтират външното тяло ми бяха свалили стъклопакета и съответно казаха "сега като сложим стъклопакета и всичко ще утихне. И наистина като сложиха стъклопакета сякаш спря да се чува и аз се успокоих. Цяла вечер чистих след техниците и не съм го пускал. Сутринта реших да го включа за малко за тест и понеже вече беше апартамента беше супер тих (не е като да работят двама техника, отделно вчера и камина разпалвахме и обезвъздушавахме радиатори...) определено вибрациите се чуваха в целия апартамент, а със сигурност стигат и до съседите... направо ще ме е срам да го включвам тоя климатик, ако ще шуми така.
Звучи като супер небалансирана перка. Мисля в понеделник да ги тормозя, но все пак искам да чуя и вашите мнения, нормално ли е такова нещо, и дали пък няма да се оправи само след време?
Апартамента е тухла с външна изолация.
Проблема е че за да стигнат до външното тяло, техниците трябва да махат един огромен стъклопакет, заради което дори искаха допълнителни пари при монтажа (като гаранция да не го счупят по думите им...).

Във фирмата ни ползваме доста Haier-и и често дават дефекти, но пък никога не съм чул такъв звук от тях, единственото което се чува от външните им тела е свистенето от въздуха, който минава през перката...

Та какво ще кажете вие? Има ли шанс да ми приемат рекламацията за такъв проблем, и дали изобщо ще могат да направят нещо по въпроса или само ще вдигат рамене?
velsi - Почетен майстор
А защо не попита преди да си купиш това чудо на техниката?! Сега освен да сложиш едни тампони не виждам какво друго можеш да направиш.
Jacket - специалист
Наемател съм тук и това е климатика, който хазяина е избрал.
Той ще се ползва като допълнително отоплоение, основното ще е от камината, но не ми се иска съседите да ме гледа криво.
А и да бях попитал? Това нещо може ли да се каже предварително? Всички Осаки ли са така?
filmatoplo - майстор
Сигурно ли е от перката , да не е компресора . Щото зимата как се чува страшен шум от външното тяло от балансиран климатик .Закачаха ли му вакум помпа за обезвъздушаване - може да са пропуснали при трудните условия на достъп .
Jacket - специалист
Не съм ги гледал много какво точно правят при монтажа, защото хвърчахме с хазяина ми напред-назад да обезвъздушаваме радиатори.
Сега загледах тялото, докато работи се поклаща видимо, но пък работи от половин час и вече сякаш поутихна, а не е достигнал настроената температура още.
Сутринта го бях пуснал за 5 минути и като го чух как бръмчи го спрях, защото си беше рано :)
Но ако ще бръмка така само при старт, няма да е проблем.
vreden - специалист
Няма да коментирам качествата на марката Осака.Бих искал само да спомена ,че единствено името и е японско,няма абсолютно нищо общо с япония.Всеки който има пари да си плати един контейнер климатици от Китай може да си сложи каквато ще марка на тях,ако ще Хирошима дори.
Но въпреки това не е нормално да вибрира така.Викай ги и не ги оставяй на мира докато не решат проблема.В пролетно есненния сезон ще можеш да го ползваш за отопление,за зимата под - 5 падне ли ,не става.
egx - специалист
Аз имам една мидеа на 3 години почти, и нещо от скоро зимата като размразява външното тяло се появиха и при мен такива вибрации.Пак повтарям, че само като размразява външното тяло и то не всеки път или пък докато загрява.Най-вече докато загрява, като съм го пуснал.Той е още в гаранция и се чудя дали да го викна тоя пияница от сервиза.Тая година не го викнах, защото предната дойде, попита ме как съм и дали бил работил климатика и поиска 20лв.
velev-klima - специалист
Поискай си да ти монтират тампони срещ заплащане и ше намаляет вибрацийте.Изображение
Jacket - специалист
Еми той има тампони, само че са около 3 пъти по-малки от тези на снимките. А на Haier-ите които ни монтират по обектите на фирмата са точно такива, големи...
Не ми се струва редно да се заплаща допълнително за такова нещо, но да не говорим преди да съм се обадил да питам.
Цецо - специалист
И при мен имаше вибрации.Обадих се във фирмата и ми монтираха тампони безплатно и има значително подобрение.
  • 1
  • 2

Тема "Вибрации от климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: