Здравейте майстори! Сигурен съм, че повтарям темата за което предварително се извинявам, но пък цяла нощ не намерих отговор на проблема си в подобните теми на раздела. И на въпроса..... От една седмица вече съм със сл.колектор на сънсистем 2,15 м2, боилера е дипломат с две серпентини като ползвам и котле през зимата. Прави ми впечатление обаче, че като надуя колектора на 1,5 бара вечер при студена система, на другия ден когато загрее, налягането е вече 2 бара и вечерта когато е отново истинала водата, налягането спада до 0,5 бара, нормално ли е това и ако не на какво се дължи? Колектора е по-високо от бойлера с около 2-3 метра. Тръбите минават под земята, колектора ми е в двора с тръбен път около 10 метра в едната посока. Разширителния съд е 5 литра. Утре ще постна и снимки, според мен всички правила на свързване са съобразени..... Имам само един много малък теч от една свръзка, няколко капки на ден, но не вярвам от това да е проблема. Не мога още да преценя дали загрява достатъчно водата, на този модел бойлери няма термометър, а скала от 5 деления. В слънчев майски ден топлото е равно на 2 деления от тази скала и навлиза в третото. Само да добавя, че кръгът на парното е също затворен, но там налягането което съм оставил на 1,5 бара се запазва такова и при горене и в покой, манометъра не мърда(мръдва ако го надуя повече разбира се). Може би има значение къде е поставен и самия манометър доколкото разбирам, но не вярвам в моя случай проблема да е от това. Ще се радвам да видя вашите мнения. Сигурен съм, че ще се видим и в останалите раздели, защото правя СТРАШЕН ремонт на стара къща, правя го сам, а не разбирам от строителство и всичките му производни. Захванал съм се в момента с антре, външна тоалетна, гараж, барбекю, плет, двор .........и КОЛЕКТОР !!! Благодаря предварителската!!!