Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам следния въпрос? Чувал ли е някой за кран, който може да се управлява чрез електроника дистанционно, т.е. да може да се променя дебита, който пропуска той ???
Благодаря ви предварително.
Gogo55 - специалист
казва се магнит вентил,във всяка пералня има по два,в кафе машините също и на още сто места).Продава се във всяка уважаваща себе си железария за ел части.
Магнит вентила не е ли само отворено/затворено, на мен ми трябва да може да се регулира на степени :?:
MaEsTrO - помощник
Тези Магнит Вентили не са ли пластмасови ?
На мен ми трябва за локалното парно, за да мога да автоматизирам малко серпентината - чрез термостат от бойлер при зададена температура на водата да се включва серпентината и да се избегне изтиването й .
Ако някой знае от къде мога да си купя МЕТАЛЕН Магнитен вентил или нещо което ще ми свърши работа и естествено колко пари струва!
bonjyr89 - специалист
Ами всъщност и за двата проблема има решение.
Първият е за този който му трябва плавно и регулирано отваряне има такива кранове но надали ще ти се понрави цената около 300-500лв и нагоре.
По втория въпрос там нещата са значително по-добре и аз преди година направих същата автоматика да може бойлера да загрява от парното има такива вентили МЕТАЛНИ и един струва 70-100лв. моя струваше 82лв с ДДС крайна цена:) наистина си заслужава да се направи такава автоматизация :wink:
bonjyr89 - специалист
Браво Trifun!!! това е един наистина ценен сайт :)
TechnoKom - помощник
Има пропорционални вентили, които вършат тази работа, но при тях освен ел. сигнал е необходим и въздух под налягане. Иначе ако ползваш магнетвентил имаш само on-off положения. До колкото знам PID регулатора е решение на подобен проблем но е скъпо решение.
denuchi - специалист
http://www.belimo.eu/CH/EN/Product/Wate ... fm?VCat=W1
rosen_mail - погледни и тук. регулира се плавно. има и други марки, това ми беше под ръка.
http://www.belimo.eu/pdf/e/OverviewWate ... tionEN.pdf
vanko68 - специалист
В Интарметал има термоглава с елзадвижка за 30 лв.Слагаш я на стандартен термостатичен вентил за 10 лв и ето ти решение за 40 лв.

Тема "Въпрос за ел.кран ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: