• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bomar - напреднал
Здравейте.
За бъдещето си локално парно смятам да използвам тръби с алуминиева вложка ø 20 мм.,който да положа (в гофре)в пода и ги бетонирам.Всичките връзки ще са отвън.В бетона ще е само тръбата.
Въпроса ми е :Какви тръби да купя след като на пазара има тръби от 0,80 лв. до около 2,50 лв. за метър ,който външно по нищо не мога да ги отлича .
А смятам ,че трябва да са най-добрите ,но не знам кои точно.Какви ли не ми казват ,че са тръбите:китайски ,турски ,италиански ,немски и още други.
Извинявам се ,че може би проявявам невежество по този въпрос.
Благодаря предварително.
LazarGanev - "Велик майстор"
Запиши си имената на някои марки от по-скъпите и ги кажи, пък тогава да коментираме. Аз ползвам Wavin или Blansol, ама зависи при тебе какво има. На пазара има много марки с добро качество, както и обратното :)
bomar - напреднал
едни от най-скъпите са :BS SRL, FRANKISCHE - ГЕРМАНИЯ(петслойни с ал. вложка) за около 2,30 лв. за метър.А още и:HAKA-Щвейцария(петслойни) за 2,26 лв. метъра.
Хвалиха ми много някакви португалски за 1,92 лв. метъра ,но не можах да запиша марката.
За сега това мога да кажа.
Transporterr - специалист
ето ккво успях да изкопча аз от една като по чудо инфомирана продавачка :

"едните са спираловидно навити а другите лазерно заварени"

така и не успях да реша обаче кой метод е по качествен и все още се чудя :?
iveliks - специалист
Само да попитам след като в пода ти е непрекъсната тръба какво очакваш да стане за да протече .Нали не мислиш че тези спираловидно осукани и лазарно заварени и т.н термини на продавачите може да са само приказки а налягането в една инсталация едва ли ще ги надуе до краен предел за да се съсипат .Инакрая цената не винаги определя качеството.Успех.
бих казал че задължение ( тука в БГ е пожелателно) на продавачите е да ти предоставят максимална информация за да можеш да си направиш сам изводите какво да купиш. тълкуванията са за специалистите ,нали така :)
бих добавил и това че например може китайските да са с некачесвена пласмаса или с странен или мек профил от там връзките да ти "текват' но пак казвам не съм запознат и се надявам дда не се сблъсвам с тях
bomar - напреднал
satansho написа:
"едните са спираловидно навити а другите лазерно заварени"

Напълно съм съгласен с това ,само че един пенсионер които се е занимавал към 20 години с проектиране и изграждане на отопление днес ми каза ,че имало и тръби (рядко се намирали) при които алуминиевият слой е безшевен.И аз да търся от тях.Само че в момента не намирам и помен от тях(поне като информация дали съществуват).
naskov - майстор
Aз работя само с швейцарските ХАКА-лазерно заварени са и са много качествени. Безшевни са мисля Нибко
  • 1
  • 2

Тема "Кой тръби с алуминиева вложка са най добри?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: