• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yanis7373 - специалист
Здравейте майстори.Наскоро на моя братовчедка направих следното :
къща на 2 етажа, като на долния имаше камина с водна риза с изградена инсталация от още 3 радиатора с помпа и ЮПС ,като в банята на долния етаж беше разширителя, и имаше оставени разклонения за втория етаж някъде от средата на магистралите на 1-я етаж. Аз оттам взех и качих на 2-я етаж и там сложих още 2 радиатора и една лира в банята , където преместих и разширителя, като мощността на камината е достатъчна. Но сега ми се обади и ми каза ще камината бързо вдигала температура а радиаторите не са толкова топли, при положение че са увеличени консуматорите (радиаторите) , това не е нормално . АЯз мисля че има въздух в камината. Моля за съвет !!!!!!
torbalan - Дървен философ
при положение, че си увеличил броя на радиаторите - нормално е да падне температурата...

ако си убеден, че мощността на камината е достатъчна, тогава виж си циркулацията в системата... тая топлина от камината все отива някъде - или в радиаторите или в комина :-)
tysonlkr - специалист
100% системата не е обезвъздушена както трябва. Водата не циркулира изобщо щом нито един от радиаторите не е топъл :wink:
Трябва да се обезвъздуши, при въздушни балони и помпата на работи, нищо че е пусната. Даже ако въздухът е в нея ще даде фиря.
Обезвъздушете всеки радиатор поотделно :wink:
EmoZ - специалист
Нарисувай и пусни една схема на системата и ще го измислим :).

Успех.
yanis7373 - специалист
след като монтирах горе двато радиатора,лирата и разширителя, почистих филтъра на помпата. Пред нея имаше кран след нея обратен клапан от тези с пружинките. И като почистих филтъра да не бе да останъл въздух в този участък и оттам да не циркулира водата добре. Но интересното е че като отворя обезвъздушителите долу има налягане и горе също ,малко по-слабо. Но като се запали камината вдига бързо температурата в нея но към радияторите температурата е доста по-слаба и тя тръгва да завира. Прилагам две бързе скици на етажите дано ми помогните
AntonBM - специалист
Промий си инсталацията с вода под налягане. Свали филтъра и с маркуч подай вода от ВиК мрежата в 2-те посоки от мястото на филтъра. Първо през помпата и възвратната клапа, после през крана. Надуваш, докато текне от разширителния съд. Ако има въздушна или механична тапа така трябва да се разкара.
EmoZ - специалист
Скиците не се виждат, виж изискванията за качване на снимки във форума, може нещо да не е наред.

Успех.
yanis7373 - специалист
абе скиците ми са доста с много пиксели и не мога да ги кача.
yanis7373 - специалист
според вас как е най-правилно да обезвъздуша системата? От къде да почна от най-горния радиатор или от помпата и как е по-добре да върви ли помпата когато обезвъздушавам или да е спряна?
yanis7373 - специалист
ето схемите, архивирах ги защото не мога да ги кача . Моля за бърз отговор , че утре ще ходя да действам. Аз се съмнявам че този обратен клапан след помпата прави проблем, или е заседнал или не отваря достатъчно добре и смятам след като се помъча да обезвъздуша системата и ако няма резултат да го сменя с кран. Какво ще кажете?

Прикачен файл

Otoplenie.rar
(109.03 KиБ) Свален 427 пъти
  • 1
  • 2

Тема "ПРОБЛЕМИ С КАМИНА С ВОДНА РИЗА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: