Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ltg - напреднал
Живея в кооперация, на която щранговете на парното и част от хоризонталните отклонения към радиаторите са зазидани в стените.
Нощно време, когато е тихо се чува, че някъде капе от пробив в системата, но къде точно не може да се определи.
Търся фирма, която има необходимото оборудване за да открие къде точно е теча и само там да се разбие стената.
Никъде няма избила влага, но ме е страх, че в един момент ще се получи по-сериозен пробив, а в стаята имам на тавана вата и гипскартон и ако пробивът е на високо може да напои ватата и да падне целия таван.
AntonBM - специалист
Единственото оборудване, с което може да откриете такъв теч е инфрачервена камера. Фирмите занимаващи се с енергийно обследване на сгради са задължени да имат това съоръжение. Понеже е скъпа те обикновено я купуват съвместно, 2-3 фирми купуват една и я ползват, когато им трябва. Пусни гугъла да потърси такава фирма в твоят град, звъни и питай колко ще ти искат за откриване на теча.
sian - специалист
Може да не е теч,а да се дължи на циркулация на водата в системата,при наличие на въздух.При едно локално водно отопление се чува направо църцорене като при недобре затворена чешма,причина е наличието на въздух поради неправилен наклон и невъзможност да се обезвъздуши.Така си клокочи от 5-6 години.
AntonBM - специалист
Много е възможно sian, де е прав. Пробвай някоя вечер, когато се чува това капене, да спреш радиаторите с един от 2-та им крана (без значение кой, топъл или студен). Ако е теч ще продължи капенето, но ако се дължи на въздух в радиаторите ще спре. В този случай, пускай си радиаторите и започвай да свикваш с шума. Има начини за обезвъздушаване, но щом радиаторите ти работят не си заслужава труда.
filmatoplo - майстор
При мен се чува вечер следното когато вече уж спим :) - чувасе как помпата се включва и започчва един лек шум шшшшшшш , после след 3-4 секунди радиаторите започват да цъкат цък цък цък при навлизане на гореща вода в тях , след спиране на помпата по обратния ред . :wink: има моменти ме дразни има моменти като сега не го чувам .
ltg - напреднал
Чува се как капе независимо дали ми е спрян радиатора или не.
А на долния етаж в диагоналната стая в комшийте, по тавана има стари петна от вода и най-вероятно е от това.
Намислих сега докато тръбите са топли да опитам да открия къде точно минава щранга с някакъв уред за температура, пък напролет, когато спрат парното и източат системата да къртя и да ремонтирам и дано до тогава не протече по-сериозно. :?
idakieff - специалист
няма какво да го мислиш направо го разбивай и оправяи тръбата в плочата е изгнила и ще те изненада в сред зима при минусови температурии става страшно

Тема "Помощ за откриване на теч на парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: