• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Лаишки въпрос.
Как се определя обема на разширителния съд при отворена система?
ArturDent - Почти Безобиден
Коригирано: Не съм спец...и се изнасям, въпреки че n_a, отвори темата заради подобна моя.
Последна промяна от ArturDent на ср окт 21, 2009 3:58 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Твоят ми се стори огромен, затова питам
ArturDent - Почти Безобиден
Той по проект е 20-30л, но ще го направя по-голям, за да не го проверявам всяка седмица дали е пълен. Остарявам и почвам да забравям. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дали не би могло, на етажа, преди разширителния ти съд, самата тръба вертикалната към него, да има прозрачен участък...
AntonBM - специалист
Писали сме много за разширителните съдове тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15
Там има и методика как се смятат отворени и затворени разширителни съдове.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Благодаря.
Takezo Sensey - модератор
ArturDent написа:
Не съм спец, но си мисля ...
Като не си спец - недей да мислиш на глас . :idea:

Никак НЕ е задължиелно да присъстваш навсякъде където : " Не си спец ... "

Има опасност някой да 'земе да те послуша и белята ще е за негова сметка !




по темата :

Около 10-12 % от общия обем на системата.

При 100 литра вода , 10-12 литра разширителен съд които се запълва само до около 1/3 до 1/2 с вода .

:wink:
Antonii - майстор
Това последното е съвет от типа "и това върши работа".
Иначе обема си се смята.
Takezo Sensey - модератор
Antonii написа:
Това последното е съвет от типа "и това върши работа".
Иначе обема си се смята.
Оки разбрахме !

А сега Антониие, сподели с нас невежите как аджеба се смята за 100 литра вода.

Щото освен да ме апострофираш не видях за какво пусна това мнение което си е OFFTOPIC на 101 % .

:cool:
  • 1
  • 2

Тема "Разширителен съд" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: