• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
svetoslavoff - специалист
Здравейте
Виждам, че във форума има хора доста навътре в техническата част. Но аз съм още на фаза идеен проект и срещам сериозна опозиция от жената относно видимите доокомплектоващи неща - помпа, вентили, темометри, клапани и т.н. Ако е камера, която ще се вгражда може би част от нещата могат да се скрият(макар че може би някои задължително трябва да са достъпни) Но аз съм по-склонен на т.н.печки с водна риза. На нея има само два тръбни извода и другите неща трябва да се изкусурят като имаща претенции за естетичност "инсталация". Уредът ще е в дневен тракт. Горещо Ви моля споделете препоръки или опит за добър баланс между "топло и гросно" и "студено и красиво". Благодаря и лек ден на всички.
ДРАГОМИР - специалист
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Последна промяна от ДРАГОМИР на пет ное 13, 2009 9:06 pm, променено общо 2 пъти.
svetoslavoff - специалист
Драго, благодаря за включването и снимките. Зад вратичките вдясно на двете камини ли са скрити "карантиите"? Долната май е на въздух. Моля да се включат и форумци, реализирали добре изглеждащи варианти с печка (напр ПРИТИ или други). Засега този вариант като че ли изисква по-малко финикийски знаци.
единак - специалист
Драго, има ли вариант вертикалните елементи да не са направени от цели плочи? Примерно страниците да са от нещо, което да има вид на каменна зидария. Пак да си има кухина, да си минава въздуха, но да изглеждат монолитни. Ама не облепени с градешки камък - така по ръбовете се вижда, че са плочи. Има едни цели плочи, подобни на снимка 163, имитиращи зидария, но фугите между "зидарията" са фрезовани, хич не ми харесва...
Takezo Sensey - модератор
... я, и такива снимки съм имал :?

:-D

Прикачен файл

Diavach428p[2].jpg
Diavach428p[2].jpg (33.17 KиБ) Видяна 9993 пъти

Прикачен файл

Diavach398p[1].jpg
Diavach398p[1].jpg (40.59 KиБ) Видяна 9993 пъти

Прикачен файл

Diavach116p[1].jpg
Diavach116p[1].jpg (28.65 KиБ) Видяна 9993 пъти

Прикачен файл

Diavach109p[1].jpg
Diavach109p[1].jpg (61.79 KиБ) Видяна 9993 пъти

Прикачен файл

Diavach401p[2].jpg
Diavach401p[2].jpg (45.28 KиБ) Видяна 9993 пъти
ДРАГОМИР - специалист
svetoslavoff написа:
Драго, благодаря за включването и снимките. Зад вратичките вдясно на двете камини ли са скрити "карантиите"? Долната май е на въздух. Моля да се включат и форумци, реализирали добре изглеждащи варианти с печка (напр ПРИТИ или други). Засега този вариант като че ли изисква по-малко финикийски знаци.
И двете камини са със водни ризи и всички неща са скрити вътре като има достъп до тях .
Пусни една схема на помещението със означен комин и снимка на печката която искаш да сложиш ,пък може и да измислим нещо интересно.
Последна промяна от ДРАГОМИР на пон окт 19, 2009 3:16 pm, променено общо 1 път.
ДРАГОМИР - специалист
Takezo Sensey написа:
... я, и такива снимки съм имал :?

:-D

Да от интернета всичко можеш да свалиш.
ДРАГОМИР - специалист
единак написа:
Драго, има ли вариант вертикалните елементи да не са направени от цели плочи? Примерно страниците да са от нещо, което да има вид на каменна зидария. Пак да си има кухина, да си минава въздуха, но да изглеждат монолитни. Ама не облепени с градешки камък - така по ръбовете се вижда, че са плочи. Има едни цели плочи, подобни на снимка 163, имитиращи зидария, но фугите между "зидарията" са фрезовани, хич не ми харесва...
Не те разбрах за кои вертикални елементи става въпрос поясни.Това на снимка 163 си е чист натурален камък мушелкалк плоча със дебелина 5 см.
popovvv - специалист
До Svetoslavoff,
Колега изпращам Ви моето решение за разкрасяване на печка с водна риза Прити.Конструкцията е елементарна и е по силите на всеки що годе технически грамотен човек.Материалите с които е изпълнена са тухли итонг, гипскартон и стоманени профили.Общата стойност на материалите е около 50лв, а труда е мой.Колектора за топла вода и разширителния съд са монтирани над печката, а този за студена вода и помпата са в шкафа на мивката.Достъп до кюнците и колектора за топла вода
се осигурява при сваляне на дясната горна страница.
Ето и някои мои мнения относно поставените от вас въпроси:
-Предпочитам печките с водна риза защото ми спестяват правенето на винкелната конструкция , която се монтира под камерите за вграждане.
-Печката задължително да е с воден език.
-Печката се монтира на възможно най-незабележимото място в стаята, възможно най близо до кумина.Горяща камина "грабва погледа" и ви разсейва.
-Не поставяйте печката в стая където посрещате гости.Мръсотията е голяма, а обслужването и е почти ежечасно.
-Подчертавам дебело, че печките с водна риза не отдават в помещението в което са много топлина, затова предвиждайте и радиатор в тази стая.
-Използването на грапави мазилки и релефни стенни покрития около печката не са удачни защото се почистват трудно от прахта и опушването, които са неизбежни.
-Не правете скъпо струващи конструкции, защото всяко нещо омръзва, по-добре лека и евтина конструкция, която меже да подмените и обновите интериора в помещението .

Прикачен файл

PA191192.JPG
PA191192.JPG (92.25 KиБ) Видяна 9894 пъти

Прикачен файл

PA191191.JPG
PA191191.JPG (87.28 KиБ) Видяна 9894 пъти

Прикачен файл

PA191194.JPG
PA191194.JPG (92.27 KиБ) Видяна 9894 пъти
ДРАГОМИР - специалист
popovvv Извинявам се но поста ти е изключително тъп това грозно нещо което ни показваш се е случило защото си вградил печка тип камина като си се опитал със трици маймуни да ловиш тази печка не е пригодена за вграждане и затова не ти оттдава топлина към помещението, и със печка винаги ще се опушваш ,не заблуждаваи хората със евтини и лошо проектирани изгъзици.
Явно много те е яд на това което си сътворил за да напишеш тези безмислици.Ако не можеш да го гледаш това творение просто го бутни и си сложи един котел във наи незабележимото масто във избата .
На камината мястото не е във кухнята, тя освен за отопление служи и за интериор а при теб тази функция не съществува.
Още веднъж извиняваи за резкия тон .
Последна промяна от ДРАГОМИР на вт окт 20, 2009 12:15 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Естетика и печка(камина) с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: