Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ekmir - помощник
Здравейте! В къщи се отопляваме само с климатик 12ка Панасоник Инвертор. Нямаме друг вариант, защото някой умен избил комините на средните апартаменити в блока, за да отвори място.
Та при тези минусови темеператури до -25 мислите ли, че ще спре климатика. Мисля, че работи до -25, ама не съм сигурна. На някой случвало ли му се е да спре климатика, и ако спре през ноща, може ли стане нещо, защото той е стаята на детето и се страхувам все пак.
Johny - майстор
Няма причина да спре, ако не е повреден. Това че няма да успее да затопли достатъчно е друг въпрос. Единствено, ако натрупа лед по външното тяло, може да блокира перката. Но и това не е страшно, защото на мене ми се случи това нещо, но мотора на вентилатора не изгоря - вероятно имат някаква защита. В този случай се действа с вряла вода или спирт при отворен капак на външното тяло. Само внимавай да не залееш платката с електрониката.
EDI - майстор
В тези студове, машината трябва да работи, не я спирай.Надали ти е до -25 работния толеранс, по скоро е до -5.
ekmir - помощник
Ние климатика не го спираме от началото на зимния сезон, до края му. Дори като проветрявам пак не го спирам, да сме у нас или не той си работи. Ето днес тука има страшен вятър, виелица, сняг но той работи на пълни обороти. Много често размразява и в къщи изстива, после пак затопля и така. Благодаря за отговорите!

Тема "Eдин въпрос за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: