Най - вълнуващия въпрос зимно време.
toni_g79 - специалист
Здравейте,имам и аз един въпрос свързан с въздушната риза на камина.Въпроса ми е ако се сложат 2 вентилатора един върху друг в обща кутия,дали обема на въздуха който ще преминава ще се удвои.Разбрах,че ако са един след друг резултат няма да има,понеже по-слабия действа като тапа.Благодаря предварително :)
Gek - специалист
toni_g79 написа:
Здравейте,имам и аз един въпрос свързан с въздушната риза на камина.Въпроса ми е ако се сложат 2 вентилатора един върху друг в обща кутия,дали обема на въздуха който ще преминава ще се удвои.Разбрах,че ако са един след друг резултат няма да има,понеже по-слабия действа като тапа.Благодаря предварително :)
Хем си разбрал, хем пак питаш....
Ти като се занимаваш с безвъздушно полагане на боя, ако на твоята машина вместо пистолет вържеш втора машина последователно дебита ще се удвои ли? Говоря образно.....
toni_g79 - специалист
:? Амии,не те разбрах ,значи ако са един зад друг в една тръба няма полза,аз питам ако са един ДО друг в широка кутия и засмукват едновременно,количеството въздух двойно ли е?Вместо да изпишеш 3 реда и да търкаш буквите на клавиатурата,можеше да кажеш да или не.Ако са в 2 отделни тръби ми е ясно,че ще е двойно на като се ползва един тръбопровод :?
П.П-Примера със спрея не е удачен,защото се получава първия вариант на един зад друг,чийто резултат вече се знае,за да се получи втория вариант двата трябва да смучат от една кофа и да се пръска с един пистолет :razz:
Gek - специалист
Много мразя когато хванат човек, че говори тъпотии почва да увърта и не си признава.

В първия пост си писал: "...ако се сложат 2 вентилатора един върху друг..."

Във втория пост си написал: "...аз питам ако са един ДО друг ..."

Тъй, сега вместо да ми се праиш на интересен, кажи последно за кой вариант питаш?

И ако все пак решиш да се спреш на втория вариант, отговора е: да, дебита ще се увеличи. С колко: никой не знае....
toni_g79 - специалист
Gek написа:
Много мразя когато хванат човек, че говори тъпотии почва да увърта и не си признава.

В първия пост си писал: "...ако се сложат 2 вентилатора един върху друг..."

Във втория пост си написал: "...аз питам ако са един ДО друг ..."

Тъй, сега вместо да ми се праиш на интересен, кажи последно за кой вариант питаш?
Извинявай,аз не съм се изразил правилно,в моя случай са един До друг,на практика са един върху друг по вертикалата в една равнина(като 2 говорителя на права тонколона),(не един СЛЕД друг).Практически двата едновременно са насочени срещу входа на едната тръба (110)и ще духат към другата(110).Ще са разположени във въздуховода ,а не във ризата на камината.За какво ми е да говоря тъпотии,или да се заяждам след като ми трябва помощ.Не съм искал да те засягам или да "увъртам".
Gek - специалист
Според мен, (не съм спец по въздушни потоци) ако вентилаторите са един до друг, еднакви по вид и мощност, добре центрирани спрямо тръбата по която се движи въздуха дебита ще се увеличи. Прос пример: ширм с два вентилатора. Ако обаче единия е по-долу, втория се включва в паралел ама някъде по-горе или нещо от сорта може да се получи въздушна тапа и ефекта от цялата работа да е по-зле от колкото само с един вентилатор...

Тема "Въпрос за вентилатор на камина!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: