Здравейте,изчетох почти всички теми свързани с отоплението на дома чрез камина с водна риза.
Като цяло придобих представа за изискванията,но реших все пак да се допитам до вече миналите по този път с молба за съвет.
Помещенията които трябва да отоплявам са :
хол-104 куб/м
спалня-40куб/м
детска-27куб/м
баня-10 куб/м
За целта съм поръчал камера за вграждане 18-20 kw
монтирани са колекторите и са пуснати тръби към всички консуматори(всеки си е със собствено захранване от колектора).
Изолация и дограма-ПЕРФЕКТНИ!
Това което не съм направил е да закупя нужните радиатори ,разширителния съд, всички арматурки като кранове обезвъздушители,терморегулатор,помпа+UPS,термометър.......
Причината е че незнам какви и скакви параметри.
И ето тук моля за съвет!!!
-Помпа-?
-Разширителен съд-литри?
-Радиатори-ребра-?
-лира-?
също така и реда покойто се свързват помпа,кранове,обезвъздушители,термо регулатор и други елементи.
В банята имам монтиран бойлер 80 л с серпентина.Има пуснати тръби от колектора до бойлера ,но не са вързани.
Радиаторите са прдвидени за под прозореца.
Комина е 20 /30
Не се сещам какво да повече да уточня. Ще съм БЛАГОДАРЕН на помоща Ви!!!
Като цяло придобих представа за изискванията,но реших все пак да се допитам до вече миналите по този път с молба за съвет.
Помещенията които трябва да отоплявам са :
хол-104 куб/м
спалня-40куб/м
детска-27куб/м
баня-10 куб/м
За целта съм поръчал камера за вграждане 18-20 kw
монтирани са колекторите и са пуснати тръби към всички консуматори(всеки си е със собствено захранване от колектора).
Изолация и дограма-ПЕРФЕКТНИ!
Това което не съм направил е да закупя нужните радиатори ,разширителния съд, всички арматурки като кранове обезвъздушители,терморегулатор,помпа+UPS,термометър.......
Причината е че незнам какви и скакви параметри.
И ето тук моля за съвет!!!
-Помпа-?
-Разширителен съд-литри?
-Радиатори-ребра-?
-лира-?
също така и реда покойто се свързват помпа,кранове,обезвъздушители,термо регулатор и други елементи.
В банята имам монтиран бойлер 80 л с серпентина.Има пуснати тръби от колектора до бойлера ,но не са вързани.
Радиаторите са прдвидени за под прозореца.
Комина е 20 /30
Не се сещам какво да повече да уточня. Ще съм БЛАГОДАРЕН на помоща Ви!!!