• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stoycho.dadao - специалист
продават ли се и къде в пловдив ако знаете 130 мм.предварително благодаря.
ДРАГОМИР - специалист
Клапа за комин няма има клапа за камина която се монтира на димоотводният отвор на горивната камера и се прави по поръчка.
мерси.каква ще е цената за размер ф130
ДРАГОМИР - специалист
Между другото кажи на какъв отоплителен уред ще я монтираш.Във зависимост от материала 30 -50 лв
ще я слагам на печка"герканд"мисля че не ми работи хубаво клапата на входящия въздух.ще пусна тръба за свеж въздух защото съм с нови дограми и се получава вакум.ще имам ли проблеми ако оставя долната клапа отворена и регулирам от горе.мерси предварително.
ДРАГОМИР - специалист
Покажи ми снимка на печката ,тя няма ли клапа на димоотвода . След като си сменил дограмата се е получил недостиг на свеж въздух необходим за изгарянето на горивото във печката , със осигуряването на свеж въздух нещата ще се нормализират , ако тази печка фабрично е без клапа на димоотвода значи така трява да бъде .
ето я печката.има клапа на входящия въздух която се регулира с кранчето което се вижда на снимките но нещо механично не работи и се налага да регулирам въздуха като отваряв и затварям чекмеджето за пепелта което ми идва малко гърч.идеята ми е да направя конструкция с профили и да затворя отстрани с гипсфазер.отътре ще сложа вата с фолио ще оставя отвори долу и горе за да върти топлия въздух.вместо кюнци ще сложа гофре,ще пусна тръба за външен въздух.мисля по този начин да си реша проблемите.та идеята ми е да сложа клапа на димоотвода и от там да регулирам.сега зная че ще ме критикувате че това е печка а не камера за вграждане но вече съм решил да го правя.мерси предварително.приемам всякакви разумни идеи. :?

Прикачен файл

DSC01076.JPG
DSC01076.JPG (143.87 KиБ) Видяна 8415 пъти

Прикачен файл

DSC01075.JPG
DSC01075.JPG (124.52 KиБ) Видяна 8415 пъти

Прикачен файл

DSC01077.JPG
DSC01077.JPG (139.92 KиБ) Видяна 8415 пъти
ето я и печката

Прикачен файл

DSC01073.JPG
DSC01073.JPG (132.28 KиБ) Видяна 8409 пъти
pac_ - специалист
stoycho.dadao написа:
ето я печката.има клапа на входящия въздух която се регулира с кранчето което се вижда на снимките но нещо механично не работи и се налага да регулирам въздуха като отваряв и затварям чекмеджето за пепелта което ми идва малко гърч.идеята ми е да направя конструкция с профили и да затворя отстрани с гипсфазер.отътре ще сложа вата с фолио ще оставя отвори долу и горе за да върти топлия въздух.вместо кюнци ще сложа гофре,ще пусна тръба за външен въздух.мисля по този начин да си реша проблемите.та идеята ми е да сложа клапа на димоотвода и от там да регулирам.сега зная че ще ме критикувате че това е печка а не камера за вграждане но вече съм решил да го правя.мерси предварително.приемам всякакви разумни идеи. :?
Какво "гофре" ще слагаш?Да не искаш да запалиш "голям огън"?Можеш да сложиш само неръждаема вложка,има всякакви размери и върши добра работа,но е малко скъпа!А що се отнася за идеите,просто няма смисъл,"защото Си го решил"! :?:
ДРАГОМИР - специалист
Първо такава клапа можеш да си купиш от търговията на Брезовско шосе нали си от Пловдив търсиш магазина наПРИТИ там ги има но си оправи и входящият въздух иначе няма да има ефект от клапата ,и най важното е ако си решил да я обличаш махни всички външни ламарини и тогава я обличай макар че идеята ти не е добра и аз искам да карам Мерцедес на цената на Опел ама няма. :lol: Има и още нещо което е много важно ако искаш да го научиш намери начин.
  • 1
  • 2

Тема "клапа за комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: