Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,колеги искам да попитам някой който е наясно с парните инсталации, защото имам следния проблем:имам три последователни радиатора, като първите два работят перфектно, а третия не е еднакво топъл и точно това ми е проблема.А иначе и трите са вързани както трябва с автоматични обезвъздушители са и трите.Ако някой е имал подобен проблем нека пусне два реда.
Takezo Sensey - модератор
Би могло обезвъздишителя на последния радиатор който не грее да се е позапушил. :?

При мене беше тъй в банята .
naskov - майстор
Проблема е поставян многократно! Сигурно ти е тясна тръбата с която ги захранваш. Като за начало можеш да намалиш дебита на първите два. Ако това не помогне диагнозата е ясна
Благодаря ви за отделеното време,но не разбирам какво означава'проблема е ясен' ако може малко по подробно
Takezo Sensey - модератор
tachoni написа:
...,но не разбирам какво означава'проблема е ясен' ако може малко по подробно
Преоразмерана система, т.е. мощността на камината е по малка от мощността на консуматорите ( радиаторите ) и е нормално до последния да не идва топла вода , или да не идва достатъчно топла, за да започне да грее подобавъщо.
naskov - майстор
Пробва ли това. което написах?
Osiris - специалист
според мен е въздух
системата с помпа ли е или на естествена циркулация
има ли достатъчно налягане от разширителния съд
правилно ли е монтиран радиатора (трябва да е наклонен така че обезвъздушитела да е на най високата точка ) :-D
Значи системата ми е с помпа ,радиатора е наклонен, а разширителния ми съд е около 10л.обем.А как да пробвам обезвъздушителя? А ако е въздух как да го обезвъздуша.[/quote]
Osiris - специалист
при спряна помпа затваряш крана за входящата вода на радиатора вземи някъкъв съд и леко отвий обезвъзушитела ако тръгне да излиза въздух се чува ако не тече само вода ако излезе въздух значи обезвъзушитела ти е за смяна ако не проблема е на друго място :?
Аз имам проблем с радиатора половината е топъл другата студена.
Има автоматичен безвъздушен свалях му капачката, но оттам не изпуска нищо кажете какво да правя :?

Тема "въздух в радиатора." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: