• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Time2Burn - специалист
Вентилатора на пелетната ми камина е с изход Ф80. Не ми се занимава вече с гофрирани тръби за абсорбатори, които се късат през няколко месеца. Искам нещо или стоманизирано или под формата на кюнец, но със Фи 80...
Приемам всякакви идеи и решения...
Biso - специалист
Говори с някой майстор-тенекеджия на улуци, ама от тези дето сами си ги огъват с машинките а не да ги купуват готови и поставят. Няма начин да не ти направи по желан размер.
vanko68 - специалист
Или се обърни към някоя фирма за вентилация.Ако не познаваш никого,пиши на лични.
Bobivan - специалист
Мислиш ли че алуминиевото гофре няма да издържи?Мен ме убедиха че не проблем( за камина Да винчи) ,защото димните газове са на 70-80 градуса максимум...Аз съм сложил на една камина,на няколко места също съм виждал с алуминии,дори един фирмен монтаж на Да Винчи беше изпълнен с такова....
kuuuuuul - майстор
Направи си ги поръчка,в Обеля има един майстор,ако не намериш по близо пиши.
Antonii - майстор
Значи гофрираните въздуховоди за абсорбатори и котли(камини) са различни.
Вземи си гофра за камина и няма да имаш проблеми.
Time2Burn - специалист
Antonii написа:
Значи гофрираните въздуховоди за абсорбатори и котли(камини) са различни.
Вземи си гофра за камина и няма да имаш проблеми.
От къде? Дали имат на Ф80???

По поръчка колко би ми струвало около 2 метра с две дъги на 90°?
Antonii - майстор
Значи колега аз съм купувал от магазини за отоплителна техника, но дали има на ф80 представа си нямам.
Отностно поръчка питай в някоя фирма за вентилация или vanko68, че той има нещо в предвид :)
filmatoplo - майстор
Аз пък не мога да ги разбера тия - продават отоплителни уреди а въздуховоди които са дефицит не продават - ако има един по хитър ще направи някой лев .От миналата година е проблема с гофра фи-80 . :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Кюнци и фитинги на Ф80 ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: