Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mirosilistra - помощник
Здарвейте, имам голям проблем. С тази схема която е ми завира водата като стигне 80 градуса. Камината бързо вдига до тази температура, и като пипна трабата на помпата е студена, възможно ли е да имам проблем в помпата (при положение че помпата се усеща че върти). Моля помагайте че става студено :)
[/img]

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (11.8 KиБ) Видяна 4920 пъти
ZMeyGorianin - майстор
Провери си филтъра преди помпата за замръсяване. Предполагам си сложил такъв!
kuuuuuul - майстор
Щом помпата върти значи има някъде запушване,каква е серпентината на бойлера,имаш ли филтър преди помпата?
tysonlkr - специалист
Схемата си е както трябва.
Според мен системата не е обезвъздушена както трябва и помпата неможе да завърти водата :wink:
mirosilistra - помощник
да сложил съм, почистен е. незнам каква е помпата но ротора си върти обаче дали прави налягане.
Transporterr - специалист
дали е възможно от завирането да превърта перката ако е запресована ? :? чувал съм че помпите са с пластмасови перки
защо не пробваш да я раглобиш ,поне на Вило лестно става ако наистина не прави налягане може да го видиш по струйката на обезвъздушителите на радиаторите когато почнеш да ги обезвъзздушаваш
ZMeyGorianin - майстор
На смукателната страна на помпата има винаги вода от разширителния съд както е вързано. Ако има въздух той ще е в радиаторите, но дори и тогава ще има някаква циркулация. За мене е филтър.
mirosilistra - помощник
проблема мие, защо при загрята вода на 80 градуса, тръбата на помпата е много студена, защо няма никакво затопляне, може ли да не прави налягане и система да работи един вид на самотек.
mirosilistra - помощник
и другото което забелязах, е че радиаторите ми са горещи само горна част.
Osiris - специалист
ако е възможно увеличи размера на разширителя и обезвъздуши провери и връщащата вода за запушване :?
според мен е въздух в системата и налягането е слабо :wink:

Тема "проблем завира водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: