Най - вълнуващия въпрос зимно време.
luchito - специалист
Казаха ми,че стоманените ще изгорят за 1 година.Препоръчаха ми медни или алуминиеви,какво мислите?Ще отоплявам с камина на водна риза.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти нали няма да ги ползваш за скара за пържоли, как ще изгорят?
filmatoplo - майстор
Четвърта зима съм със стоманена лира прахово боядисана купешка от Екотермал размери 45-120 .2 бебета тупкат по нея -огън не я гори. :-D Ако си мераклия на цветните метали купи си от тях .Някой си беше направил медна лира от тръби и фитинги , хиляди метри са минали през ръцете ми , ма кой да се сети да си сдела една -следващия път. :wink:Малко играчка ще има -сега ги броих 29 хоризонтални тръбички :wink:
naskov - майстор
luchito написа:
Казаха ми,че стоманените ще изгорят за 1 година.Препоръчаха ми медни или алуминиеви,какво мислите?Ще отоплявам с камина на водна риза.
На стоманените след години може само да им падне боята и да започнат да ръждясват, но не и да изгорят.
filmatoplo - майстор
За боята важи и за другите , защо не неръждаема хромирана .
Последна промяна от filmatoplo на пет фев 12, 2010 7:47 pm, променено общо 1 път.
vodopada - специалист
armagedamian написа:
thermolux.org
:-D
Еххх изпревариме.
armagedamian - специалист
filmatoplo написа:
За боята важи и за другите , защо не неръждаема хромирана .
Хромираните са с понижена мощност(от покритието) а и доста по-скъпи.Плюс всичко това не всички хромирани са неръждаеми,а това няма как да го разбереш докато не ръждяса :-D
filmatoplo - майстор
Прав си , не си заслужава усложнения та :) Аз лирите ги гледам по мощност , някой ги гледат по дизайн и дали ще се поберат на местото си определено от жената в банята :-D
edmondo - напреднал
Всъщност е малка заблуда че алуминиеви или медни отоплителни тела са високоефективни.
Ако е така няма да е масово ползването на стоманени панелни радиатори или чугунените. В цяла европа това се ползва. Алуминиевите и другите такива тела са дизайнерски решения, но не и високоефективни. Ако са нямаше да търсят сплави от тези два материала за направата но топлообменици. Щяха да си буат бакъра в конвекторите.......

Тема "Какви лири да си купя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: