Най - вълнуващия въпрос зимно време.
parketmilanov - специалист
Здравейте , имам камина която е от класическия тип отворено огнище , преди години някъде около бул.Гео Милев -София имаше един уред /сега не се смейте много /тръби предполагам чугунени с вентилатор които се слагат в камината и става като духалка ,тоест по бързо затопля останалата част на стаята.Е.си обяснението ....виждал съм го преди 5 години и даже не мога да се сетя как изглеждаше ...някой да има идея къде може да се купи таквос нещо .Ако не дали някой от форума би се наел да ми направи същото ...предварително благодаря.черпя бира , лукче и бонбонки кръц кръц!!!!! :)
filmatoplo - майстор
Тая джаджа я имам на брошура , тръби които са в огнището и вентилатор - ама много малко черпиш :wink:
lz1wvm - специалист
Пушека от камината....ще влезе в стаята,до колкото разбирам от написаното.
filmatoplo - майстор
Тръбата влиза в огнището прави серпентина и излиза - на входа и има вентилатор , на изхода чакаш топлия въздух - ферщензих :-D
Човек, 2 часа обикалях из нета , даже и наименованието не му го знам , дай помощ от публиката в тая брошурка ко пише :)а за черпенето .....все ще го догадиме !:)
Transporterr - специалист
то си е нещо като конвектор ,само че ако не е добре изчислена силата вентилатора ша духа ладно :)

ПаркетиМиланов що не се поразвъртиш из магазините за камини даже току един до тебе има струва ми се, ако не е пофалирал напоследък :cool:
иначе тая брошура сички сме чували за нея но никой не я е виждал :lol: защото и аз имам бледа визия за тоя конвектор но къде и какво няма запис..
Филматопло , аде сподели де...не се скръндзай , А този магазин до моя фалира преди месец и сега нема каминки там ,а и миналата зима проверявах там -нямаше.виждал съм го само в един магазин на бул.гео милев ама и той се премести нейде незнайно ...само филма топло който си трайка и не иска да сподели тайната ли знае за тос да го наречем конвектор :)
pac_ - специалист
Камина "отворен тип" и трябват доста дърва за да стопли добре а и К.П.Д и е много ниско!По-добре ако можеш да монтираш на нейно място камера за вграждане с водна риза . :?
ами , то това е ясно , но трябва да разбия цялата камина , но няма как да стане точно сега....сега го мисля за тос момент с туй нещо което никак никой не ще да каже как се казва поне :)

Тема "Питане за един аксесоар за камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: