• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Някои знае ли дали има такива котлета които да могат да се захранват с обикновенна газова бутилка за газова печка?
Чувал съм , че има нашенци които внасят от Англия такива втора ръка.
Имам изградено локално парно в тристаен апартамент 90 квадрата но ми писна от мъкнене на дърва та си мисля за по интелигентно решение. Има газстанция на 200 м. от блока и ако една бутилка ме кара 3-4 дни смятам, че е добър вариант.
Е има ли някой който знае нещо по въпроса?
fbr - майстор
10 бутилки на месец по 20 лева 200 лева, по-добре карай на ток.
Това го видях, айде нещо по оригинално!
romanpm - майстор
Дали ще ползваш туристическа бутилчица , голяма или камион с пакет бутилки разликата е в периода за прибежки до газстанцията , ще има разлика ако бутилките са пълни със синьо гориво при което се сменят може би само дюзите на котлето , един прост газов бойлер играе същата роля ако се промени включването му не при падане на налягане , а при температура и ето ... :)
Йорданов2 - специалист
jsb1968,
имам такъв котел, комбиниран е на ток и газ. Тоест възможно е, но мисля, че разходът на газ е по-малък от бутилка на три дена дори ако не пускаш ток.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мислете щуротии - котлета втора употреба. Газът не е шега работа. Такова нещо нито може да се узакони, нито някой ще се навие да го сервизира, контролът засега не засяга тотално уредите на пропан-бутан, но се затягат нещата. Не си давайте парите на вятъра. Има нови с гаранция за около 1000лв
Йорданов2 - специалист
Не останах с впечатление, че въпросът е за котел втора употреба. Моят е направен точно в гр. Варна, знам, че взеха някога златен медал на Пловдивски панаир с него. Беше отдавна...
Не мога да опиша действието му, тъй като все още не е пускан, така си стои някъде долу.
Просто исках да кажа, че е възможно..
Относно сертифициране и т.н. - каква е разликата между котел и готварска печка?
naskov - майстор
Повечето газови котли са направени даработят на природна газ и пропан-бутан. Трябва само да се сменят дюзите, тъй-като двата вида газ имат различна калоричност. После следва нова настойка на самия котел. При днешните цени отоплението на пропан-бутан излиза по скъпо от това на ток. Това го казват от Ерато
pac_ - специалист
При газов котел работещ на пропан-бутан,ще ти трябват поне 2 големи бутилки за пропан-бутал вързани към газов колектор.Трябва да се редуцира налягането от високо до 20-40мБар.Няма да Ти излиза по-евтино и ще Ти Се иска пак да "мъкнеш дърва"!За да работи нормално котела на 3,4 до5 дена нова бутилка с газ.Изводите прави Сам.А за котли втора употреба-не Се лъжи,че е печелещо начинание!Избора Си е Твой! :)
2v6 - майстор
jsb1968 написа:
Някои знае ли дали има такива котлета които да могат да се захранват с обикновенна газова бутилка за газова печка?
Чувал съм , че има нашенци които внасят от Англия такива втора ръка.
Имам изградено локално парно в тристаен апартамент 90 квадрата но ми писна от мъкнене на дърва та си мисля за по интелигентно решение. Има газстанция на 200 м. от блока и ако една бутилка ме кара 3-4 дни смятам, че е добър вариант.
Е има ли някой който знае нещо по въпроса?
Всеки газов котел може да работи на PB със съответните дюзи.
С една бутилка 3-4 дни може да отопляваш една стая.
За 3-4 стаи една бутилка 10 кг ще отива за един ден, но бутилката трябва да е на топло.
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е газово котле с бутилка за битова газ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: