Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Котела е 23,2 kw и гори като луд,клапата си затваря,вратите съм ги притегнал максимално,комина затворен/доколкото може/ от къде взима въздух незнам.Температурата на изходящите газове 250гр след 1м пада на 200гр /мерено на кюнеца/.За 6ч./от 18 до 24ч/ изгори 26кг домбаски/горно горене/ като предишния ден беше палено,външната температура 4-5гр.Наложи се да пусна спрените 20бр. чугунени за да не прегрее.С-мата е 73бр/50см алум. 39бр/50см чугун,три подови 60м2,бойлери 80+150л и две лири. няма изолация,PVC дограма.Нормално ли е това?
AntonBM - специалист
Котела такъв ли е?
Ако е такъв, значи нещо не е наред с терморегулатора. С толкова гориво, колкото е изгорил е работил на 17 kW, ако е 3 секционен, това е работа на пълна мощност.
Изтегли си паспорта на котела, ако го нямаш от тук:
http://www.demrad.ru/catalog_s22.html
Тук има инструкции как се настройва. Не са подробни виж страница 20.
Според мен нещо е откачено на терморегулатора.

Прикачен файл

demard.jpg
demard.jpg (8.43 KиБ) Видяна 10495 пъти
kuuuuuul - майстор
Същия,само без ръчката отстрани терморегулатора си работи/отваря-затваря/.
filmatoplo - майстор
Много скапани котли :evil: -нищо не става от тях направо ще си почерните живота . На 2 места имам монтирани , и където другаде има монтирани от мои колеги бял ден не са видяли клиентите УЖАС -БОКЛУЦИ. Мой роднина кара 2 зими с такъв 70 киловата - един етаж не може да отопли 40 кубика дърва хаби и омира от студ , и вентилатор му сложи и пак не става .Не е от системата нито от комина - ако му нацепи чамови дъшчици работи но с дърва дори съхи и въглища неще -къди пуши и издъша от всякъде. Комина е 12 метра фи-25-25 чист свети. Сега по никое време трябва да купува др котел .
kuuuuuul - майстор
Открих проблема,под пепелника дъното е ламаринено и явно при пренасянето сме го огънали и от там смучеше,за сега е добре.
AntonBM - специалист
Браво! Малко хора ще се сетят, че това е причината.
Спадна ли разхода на горивото?
kuuuuuul - майстор
Без да искам вдигнах 130гр и неможа да кипне,няма поражения по системата.Като застудее ще го пробвам пак на въглища,но сега вече може да се регулира.
filmatoplo - майстор
Моя роднина сега събира пари за нов котел и ще подарява този -Рак. Става и за котва на някой -талян в морето - само там ще е полезен .Напролет поне ще има цаца :-D
filmatoplo - майстор
В момента трима човека си скубят косите заради скапаните котли тип Солитех на Демир докум .Има с вентилатор и без вентилатор - пълни боклуци - ревът хората .Вноситела го поли г........а - каза че конструктивно не били нещо наред и самия чугун бил некачествен и с дебели стени .Аз имам само един монтиран на клиент и ме е яд че съм го подвел несъзнателно - уж се води 69 киловата а той няма сила колкото 30 киловата :evil:
kuuuuuul - майстор
От моя скромен опит до сега съм доволен,макар че е втора ръка.Преди няколко дни като беше по студено с 27кг въглища изкара 12ч. и имаше жар/а бе да чукам на дърво/ :)

Тема "Въпрос за котел ДЕМРАД" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: