• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenpanev - напреднал
наскоро си направих парно с камина прити.на нея има два кръга един за боилера и един за радиатор + лира боилера ми е на късият кръг.известо време раб,ок и след това започва да шуми трабите минават по тавана на стаите има монтирани авт обезвъздушители.мнението на спец че има много въздух и не може да се обезвъздуши.моля помогнете
filmatoplo - майстор
Ако си с по дебели тръби 3/4 или 1 цол няма проблем но, ако си с тръби фи-16 алуминиева вложка ще шумят .Сложи помпата на най ниска скорост (дано да е с параметри 25/4) намали дебита със спирателен кран преди помпата .Не подклаждай печката над 65 градуса , периодично проверявай за въздух и обезвъздушавай на местата с обезвъздушители .
naskov - майстор
plamenpanev написа:
има монтирани авт обезвъздушители
Няколко уточняващи въпроси:
1.Автоматичните обезвъздушители на коя тръба са монтирани-на топлата или студената
2.Системата отворена ли е или затворена?
plamenpanev - напреднал
на топлата и студената по съвет от маистора но пак шуми трабите са фи 20 отворена система
naskov - майстор
Е това му е грешката на твоя майстор. На студената вода ги затвори, че гълта въздух от там вместо да обезвъздушава.
plamenpanev - напреднал
тази вчер каза че трябва да се свалят трабите ниско а не да са до тавана защото от там няма как да се обезвъздуши само че вече не вярвам
plamenpanev - напреднал
аз съм им затворил тапите и пак шуми и още каза че разтоянието до радатора е голямо около 20 м и ако не се свалят няма да има добра циркулация
Последна промяна от plamenpanev на вт дек 08, 2009 9:05 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
На обезвъздушителя му е все едно къде минават тръбите. Ако е хубав той си върши работа. Казах ти какво да направиш. Ти не си първия който има такъв проблем
plamenpanev - напреднал
е нали писах че съм ги затворил и не ги пипам на студената вода
naskov - майстор
plamenpanev написа:
аз съм им затворил тапите и пак шуми и още каза че разтоянието до радатора е голямо около 20 м и ако не се свалят няма да има добра циркулация
На радиаторите имаш ли автоматични обезвъздушители?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "проблем с шум в системата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: