• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, виждам че сте компетентни, а аз съвсем не съм - радиаторите ми от днес (добавяхме глидери на 1 радиатор) се затоплят само в горната половина. От обезвъздушителя не излиза въздух, а водичка. Каква може да е причината и как да се преодолее този проблем?
LazarGanev - "Велик майстор"
Започнете от филтъра преди помпата
..... и развийте секретните кранове на изходящата вода.
Благодаря, започвам запознаването с помпата и секретните за изходящата вода...и най-вероятно пак ще питамм
Към момента отварянето на секретните кранове + макс на вентилите май преодолява проблема!
По-късно, като имаш наблюдения, пиши има ли резултат от добавените глидери - топло ли е, как е разхода.
Ако и след като отворихте крановете на връщащата вода не се затоплят изцяло радиаторите, трябва да увеличите скоростта на помпата.
Успех!
legaltk написа:
По-късно, като имаш наблюдения, пиши има ли резултат от добавените глидери - топло ли е, как е разхода.
С добавените глидери не се стига необходимата мощност за помещението - трябват към 16-17 при коеф.50 са смятани(19 м2), а сега станаха 12. Така че още не е станало по топло от преди, въпреки че парят :).
В другата стая свалих тези глидери (дето оня ден ги добавих) и монтирахме стоманен/ламаринен радиатор - за 15 м2.- радiатор 3 kw и разбира се топли, на 24 градуса ми е супер.
Разхода за 2 помещение + баня с лира е около 6 кубика на 24 ч., но 1 стая не е топла, пък и радиаторите не са винаги на макс.
Не знам това много ли е, според мен е!

Специалистите може ли да кажете?
GeorgiKirilov написа:
Ако и след като отворихте крановете на връщащата вода не се затоплят изцяло радиаторите, трябва да увеличите скоростта на помпата.
Успех!
Благодаря за съвета! Затоплят се при отворени кранове само на максимално на вентила. Но понеже не ми е работа аз да го правя, утре ще звънна на сервиза и ще ги викна!
sian - специалист
nina_113 написа:
legaltk написа:
С добавените глидери не се стига необходимата мощност за помещението - трябват към 16-17 при коеф.50 са смятани(19 м2), а сега станаха 12. Така че още не е станало по топло от преди, въпреки че парят :).
В другата стая свалих тези глидери (дето оня ден ги добавих) и монтирахме стоманен/ламаринен радиатор - за 15 м2.- радiатор 3 kw и разбира се топли, на 24 градуса ми е супер.
Разхода за 2 помещение + баня с лира е около 6 кубика на 24 ч., но 1 стая не е топла, пък и радиаторите не са винаги на макс.
Не знам това много ли е, според мен е!

Специалистите може ли да кажете?
С камина ли си? Казваш 6 кубика на 24 ч.
  • 1
  • 2

Тема "Наполовина топли радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: