Здравейте, виждам че сте компетентни, а аз съвсем не съм - радиаторите ми от днес (добавяхме глидери на 1 радиатор) се затоплят само в горната половина. От обезвъздушителя не излиза въздух, а водичка. Каква може да е причината и как да се преодолее този проблем?
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
14 мнения в "Наполовина топли радиатори"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Започнете от филтъра преди помпата
..... и развийте секретните кранове на изходящата вода.
Благодаря, започвам запознаването с помпата и секретните за изходящата вода...и най-вероятно пак ще питамм
Към момента отварянето на секретните кранове + макс на вентилите май преодолява проблема!
По-късно, като имаш наблюдения, пиши има ли резултат от добавените глидери - топло ли е, как е разхода.
Ако и след като отворихте крановете на връщащата вода не се затоплят изцяло радиаторите, трябва да увеличите скоростта на помпата.
Успех!
Успех!
legaltk написа:По-късно, като имаш наблюдения, пиши има ли резултат от добавените глидери - топло ли е, как е разхода.С добавените глидери не се стига необходимата мощност за помещението - трябват към 16-17 при коеф.50 са смятани(19 м2), а сега станаха 12. Така че още не е станало по топло от преди, въпреки че парят

В другата стая свалих тези глидери (дето оня ден ги добавих) и монтирахме стоманен/ламаринен радиатор - за 15 м2.- радiатор 3 kw и разбира се топли, на 24 градуса ми е супер.
Разхода за 2 помещение + баня с лира е около 6 кубика на 24 ч., но 1 стая не е топла, пък и радиаторите не са винаги на макс.
Не знам това много ли е, според мен е!
Специалистите може ли да кажете?
GeorgiKirilov написа:Ако и след като отворихте крановете на връщащата вода не се затоплят изцяло радиаторите, трябва да увеличите скоростта на помпата.Благодаря за съвета! Затоплят се при отворени кранове само на максимално на вентила. Но понеже не ми е работа аз да го правя, утре ще звънна на сервиза и ще ги викна!
Успех!
sian
- специалист
nina_113 написа:С камина ли си? Казваш 6 кубика на 24 ч.legaltk написа:По-късно, като имаш наблюдения, пиши има ли резултат от добавените глидери - топло ли е, как е разхода.С добавените глидери не се стига необходимата мощност за помещението - трябват към 16-17 при коеф.50 са смятани(19 м2), а сега станаха 12. Така че още не е станало по топло от преди, въпреки че парят.
В другата стая свалих тези глидери (дето оня ден ги добавих) и монтирахме стоманен/ламаринен радиатор - за 15 м2.- радiатор 3 kw и разбира се топли, на 24 градуса ми е супер.
Разхода за 2 помещение + баня с лира е около 6 кубика на 24 ч., но 1 стая не е топла, пък и радиаторите не са винаги на макс.
Не знам това много ли е, според мен е!
Специалистите може ли да кажете?
- 1
- 2
Тема "Наполовина топли радиатори" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература