• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hakama - специалист
След повече от 5години работа- системата ни за отоплени на 4стаен апартамент с печка/котле (водна риза) - стана авария - някъде по трасето е имало запушване най-вероятно .
Помпата (Грундфос) уж работи, но бързо се нагрява, странното е че филтърът е поставен на изхода? Не сме слагали предпазни клапани понеже са доста скъпи (около 200лв?!).
Чака ни сериозен ремонт.

Тази помпа къде в София може да се види какво й е и дали има живот в нея?
mita6kiii - специалист
Кое загрява бързо- помпата ли, водата в системата?Ако водата е завирала във филтъра е попаднало доста "ръждива каша",след като е монтиран на изхода.Провери ли го?
hakama - специалист
mita6kiii написа:
Кое загрява бързо- помпата ли, водата в системата?Ако водата е завирала във филтъра е попаднало доста "ръждива каша",след като е монтиран на изхода.Провери ли го?
Помпата загрява. Не съм на мястото, това е инф-я втора ръка. Утре щял да идва някакъв майстор да я ремонтира. Някакви съвети?
petkomz - специалист
Няма смисъл от ремонт, по-добре направо нова, мисля че са около 120 лв.
naskov - майстор
hakama написа:
Не сме слагали предпазни клапани понеже са доста скъпи (около 200лв?!).
Какви 200лв :shock: , по 8лв са предпазните клапани по налягане и по 90лв по температура.
PCL82 - майстор
Благодари на този в когото вярваш, че си невредим. Щом се е стигнало до експлозия значи е могло и по-лошо да стане.

По долу съм писал в темата "Важно за безопасност и дълготрайност"
точно за такива случай.
naskov - майстор
hakama написа:
Grundfos или работят или не. Средно положение(нагряване) няма или поне причината не е в помпата. В Студентски град имат сервиз-фирма БГ Терм.
Bobivan - специалист
hakama написа:
След повече от 5години работа- системата ни за отоплени на 4стаен апартамент с печка/котле (водна риза) - стана авария - някъде по трасето е имало запушване най-вероятно .
Помпата (Грундфос) уж работи, но бързо се нагрява, странното е че филтърът е поставен на изхода? Не сме слагали предпазни клапани понеже са доста скъпи (около 200лв?!).
Чака ни сериозен ремонт.

Изключително хаотичен и неинформиращ пост.Нищо не се разбира от него!Кое е гръмнало???
Накратко ,РУВЕКС сервизира помпи "ГРУНДФОС"!Този сезон имах двама клиенти със стопени турбинки на такива помпи,само РУВЕКС казаха че ги ремонтират!!Помпата обаче искаха да свали и да им се носи в магазина в Младост!!
Никой не внася само турбинки...предполагам че вашта се е стопила,след като се чуват вибрации...
hakama - специалист
Bobivan написа:
hakama написа:
Чака ни сериозен ремонт.

Изключително хаотичен и неинформиращ пост.Нищо не се разбира от него!Кое е гръмнало???
Накратко ,РУВЕКС сервизира помпи "ГРУНДФОС"!Този сезон имах двама клиенти със стопени турбинки на такива помпи,само РУВЕКС казаха че ги ремонтират!!Помпата обаче искаха да свали и да им се носи в магазина в Младост!!
Никой не внася само турбинки...предполагам че вашта се е стопила,след като се чуват вибрации...
Помпата е при мен и утре съм се засилил към сервиз ( БГТерм), добре че влязох сега, като гледам май до Рувекс ще се ходи, 120лв за нова помпа хич не ми се дават. Тази турбина колко да струва (ако е тя).
Това за клапаните ще се направи този път!!! (утре ще видя и споменатат тема за безопоасност).
Значи сега разбирам че техника е казал тази помпа да работи непрестанно - ние сме я спирали когато не се пали печка - добре де предполагам от април до октомрви не трябва да работи ?!

ПП: Някаква друга алтернатива (по-евтина) на циркулационна помпа или отново Грундфос да се вземе ак осе стигне до там?!
drm - специалист
Я качи една снимка да видим оборудването,пък тогава пак ше говорим.
  • 1
  • 2

Тема "отоплителната система - гръмна (проблеми с помпа Грундфос)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: