• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
:? значи климатика се води 16-ка ,аз от климатици не разбирам и като казах на познати се позачудиха малко...но както и да е ,ползвам го само за отопление проблема е следния,когато температурите паднат под 0-та започва един процес на размразяване през това време климатика спира да духа топло за около 10 мин (ако всичко му е наред)и шлюза който насочва въздуха се насочва нагоре ,след като минат 10-те мин.той трябва да почне да духа пак,обаче шлюза се раздвижва нагоре надолу което ме кара да мисля че процеса на размразяване е приключил за момента но не духа топло ЗАЩО и на какво се може да се дължи това нормално ли е или се прекарах с тоя паметник .
А интресното е че не го прави всеки път,само когато му дойдат неговите - извиках преди време техниците (от които не съм никак доволен)и те се почесаха по китарите и казаха че може би е от тока ,понеже зимата имало повишение на консумацията на електричество и т.н - аз се направих че им вярвам...И ако може дайте данни на някой компетентен сервиз или техник някой който си разбира от работата
gosho_221 - специалист
От колко време е климатика,защото от време на време трябва да се зарежда с фреон. А можеш да споделиш от кой град си,за да можем да ти кажем за сервиз или техници :)
EDI - майстор
В какво помещение е.Не знам какво разбираш под 16-ка, силно се съмнявам, да има повече от 3 кв топлоотдаване по номинал.Я напиши точния модел на машината и характеристиките на помещението ти.Най-вероятно е прекалено малък за това помещение.
pasat - специалист
gosho_221 написа:
От колко време е климатика,защото от време на време трябва да се зарежда с фреон. А можеш да споделиш от кой град си,за да можем да ти кажем за сервиз или техници :)
Кой те излъга. Климатика се зарежда с фреон когато има нужда, не отвреме на време... Какво имаш предвид отвреме на време?
климатика е е вече година и полвина ,но в началото на месеца идваха неговите си техници и го допълниха наистина имаше нужда от фреон,помещението е стая 16 кв.м на височина 2 метра-мисля даже че му е мнооого малка,но самия климатик май си издъхва забравих да отбелажа чее втора ръка.
Иначе всичко му е на японски по дистанционното и по самия него като модел той е SANYO SAP-KX28N.
Благодаря предварително :?
живея в София
rendo - специалист
колегите нали тея машини като бяха с трафове правеха някви дефекти.
на един приятел така правеше и го "РЕСЕТ"-нахме от бутона после си направи цялата диагностика и настройки и нема проблем.
Или не може да размрази питата или нещо му е по електрониката.

От климатици не разбирам почти нищо но това което бих проверил е да видя размразява ли се вуобще питата>?
Zoro5 - специалист
При какви температури (вън и вътре) ги прави тези неща?
EDI - майстор
Сигурен ли си за модела, защото мисля ,че нещо си объркал буквите.Не намирам такъм модел на САНЬО.А, намерих го.. ето ти инструкция http://products.jp.sanyo.com/support/ma ... -KX22N.pdf . модела е от 2003 г., достатъчно мощен 3,6 номинал на отопление.Духа ли изобщо топло.Възможно е от някъде да изтърва фреон.Щом веднъж е изтървал, пак може да го направи.Иначе разкошна машина - 300 вата минимално топлоотдаване, развърта се до 5,2 киловата.COP 4,95 EER 4,82.Не я захвърляй, ами да проверят крановете за теч или да продухат системата за проверка.
явно не са ме излъгали за климатика чее мноо добра машина,но как да го вкарам в пътя ,техниците които ми го поставиха нещо не могат или се правят че не могат да го оправят.намирам се в София и все още чакам за някой сериозен техник или сервиз .
Zoro5 написа:
При какви температури (вън и вътре) ги прави тези неща?
ами само когато навън е под 0 а вътре колкото си му задал ,аз го държа на 25 и няма ядове държи ги даже понякога стига 26 -без да го вълнува навън колко градуса е ,но като почне процесаа иииии,иначе след като се рестартира започва да духа мноо и бързо достига градусите.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с климатик sanyo kx28n-чисто японски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: