Здравейте и от мен.Нов съм в сайта и преди всичко бих искал да кажа добре заварили на всички.Научих доста полезни неща от тук но сега се налага да задам и своя въпрос.Значи проблема е следния-преди година извиках майстори вкъщи,които трябваше да ми проектират и монтират локално парно.Струва ми се обаче че ми завишиха много мощностите на радиаторите и съответно на котела.Сега ще ме попитате как стигнах до извода че са завишени.Ами като заговорим с приятели които сащо имат локални инсталации всички казват 4е моята е прекалено мощна.Аз лично бих си ги сметнал и сам,но понеже срещам доста противоречива информация относно смятането искам да попитам по компетентните от вас които се занимавате с това-ако може да дадете информация.Примерно ако наема всеки един от вас да изпални работата какви мощности бихте избрали за всяка една от стаите ми и саответно с колко мощен котел бихте ги захранвали.А ако не ви се занимава да смятате просто ми дайте някакви верни параметри по които мога и аз да си ги сметна.Няма да ви казвам с какви радиатори съм и колко мощен котел имам за да не ви баркам.
Значи става дума за къща близнак на два етажа плюс хизбен етаж.Искам да уточня че навсякъде имам вътрешна изолация-гипсокартон със 10см. вата на всички външни стени и тавани,дори и на някои от вътрешните с по 5см.вата.Всички дограми са PVC плюс КА стъкла.Външна изилация нямам.А ето и пмещенията:
ХИЗБЕН ЕТАЖ:
Стая-15,8кв.м.(34,6куб.м)
Коридор-4,6кв.м.(10,1куб.м.)
Баня-6,6кв.м.(15,5куб.м.)
ПЪРВИ ЕТАЖ:
Кухня-8,7кв.м.(21,3куб.м.)
Бокс-5,9кв.м.(14,4куб.м.)
Хол-19кв.м.(46,5куб.м.)
Коридор и стълбище-12,2кв.м.(30,3куб.м.)
ВТОРИ ЕТАЖ:
Спалня-14,4кв.м.(35,4куб.м.)
Баня-5,1кв.м.(12,3куб.м.)
Хол-17,9кв.м.(44,1куб.м.)
Това са всички помещения,кото в момента се отопляват.А и да не забравя ако наистина се наемете да сметните тази инсталация искам да добавя 4е има и бойлер със серпентина 120л.
Не искам да натоварвам никой от вас с моите изчисления.Просто ви моля ако разполагате с повечко излишно време да нахварляте някаква информация дори и бегло как вие бихте сметнали и изпълнили тази инсталация.Ако не жи се занимава даите ми някакви параметри да смятам аз.Това е вси4ко за сега.Ако ви е нужна още някаква информация-питайте.
Хаиде живи и здрави.
Значи става дума за къща близнак на два етажа плюс хизбен етаж.Искам да уточня че навсякъде имам вътрешна изолация-гипсокартон със 10см. вата на всички външни стени и тавани,дори и на някои от вътрешните с по 5см.вата.Всички дограми са PVC плюс КА стъкла.Външна изилация нямам.А ето и пмещенията:
ХИЗБЕН ЕТАЖ:
Стая-15,8кв.м.(34,6куб.м)
Коридор-4,6кв.м.(10,1куб.м.)
Баня-6,6кв.м.(15,5куб.м.)
ПЪРВИ ЕТАЖ:
Кухня-8,7кв.м.(21,3куб.м.)
Бокс-5,9кв.м.(14,4куб.м.)
Хол-19кв.м.(46,5куб.м.)
Коридор и стълбище-12,2кв.м.(30,3куб.м.)
ВТОРИ ЕТАЖ:
Спалня-14,4кв.м.(35,4куб.м.)
Баня-5,1кв.м.(12,3куб.м.)
Хол-17,9кв.м.(44,1куб.м.)
Това са всички помещения,кото в момента се отопляват.А и да не забравя ако наистина се наемете да сметните тази инсталация искам да добавя 4е има и бойлер със серпентина 120л.
Не искам да натоварвам никой от вас с моите изчисления.Просто ви моля ако разполагате с повечко излишно време да нахварляте някаква информация дори и бегло как вие бихте сметнали и изпълнили тази инсталация.Ако не жи се занимава даите ми някакви параметри да смятам аз.Това е вси4ко за сега.Ако ви е нужна още някаква информация-питайте.
Хаиде живи и здрави.