Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
За пръв път си правя регистрация във форуми и моля да ме извините ако направя някоя грешка от сорта на отваряне на нова тема въпреки ,че такава вече съществува.Не съм майстор а съм обикновен потребител и даже не знам дали мястото ми е тук.
От няколко дена разглеждам всичките ви коментари относно пелетните горелки Ferroli Р7 с котел Ferroli и реших да ви помоля за съвет защото в къщата в която живея е собственост на приятелката ми и баща и преди години е закупил такава,но тази зима и е първа да работи и виждаме голям зор с настройки и тем подобни.Сложно е да ви обясня какви квадратури отопляваме тъй като в повечето стай радиаторите не работят защото не се обитават,но къщата се състой от 2 етажа по 60 кв.м и таванско помещение което не се отоплява,но сметната квадратурата ,която отопляваме в момента е около 60 квадрата,горелката е на мощност 2 и режим ON/OFF.с разход 2 чувала на 24 часа.Преди да прочета няколко пъти мненията ви в този форум и да преправя т7 от 15 на 17,пелетите залепваха и горелката гаснеше през 10-тина часа,но за сега от два дни слава Богу не е правила такива магарии.Но проблема ми е ,че все пак в стайте си е 15-16 градуса ,което е неприемливо и хладно.Правих няколко опита да лавирам измейду параметрите взимайки пример от някой от вас,но започваше да гори по 3 чувала и се спрях на фабричните с u1 50;u2 02;u3 000.
Чудя се и се моля да ми отговорите(въпреки че може да има още въпроси които ще ми зададете),дали с това трябва да се задоволя или има начин да повиша малко температурата в помещенията,без да се вдига разхода.Искам да ви кажа още че къщата няма изолация от вън и никъде няма стаен термостат ,а само термоглави.Дано съм ви бил ясен и се надявам да ми помогнете.
alex_serviz - специалист
ponkata85 написа:
Здравейте!
...горелката е на мощност 2 и режим ON/OFF...Но проблема ми е ,че все пак в стайте си е 15-16 градуса ,което е неприемливо и хладно... и се спрях на фабричните с u1 50;u2 02;u3 000.
Чудя се и се моля да ми отговорите(въпреки че може да има още въпроси които ще ми зададете),дали с това трябва да се задоволя или има начин да повиша малко температурата в помещенията,без да се вдига разхода.Искам да ви кажа още че къщата няма изолация от вън и никъде няма стаен термостат ,а само термоглави.Дано съм ви бил ясен и се надявам да ми помогнете.
Привет! Това според мен трябваше да го напишеш в тази тема: viewtopic.php?f=10&t=44216&start=200! И модераторите според мен е редно да преместят всички мнения в горната тема, за да не се oтварят десетки теми за горелка Ferroli.
Иначе с u1 50, ти ограничаваш работата на котела до достигане на t котел 50 градуса, безкрайно малко според мен!
Вдигни го поне до 70 градуса. С u2 02 ограничаваш горелката да работи max до 2 ст. Пак е малко.
Също така е добре да си вземеш стаен термостат ( жичен такъв е 50-тина лв. ), да си прекараш един двужилен кабел ( 2х0.5 кв. мм ) до горелката и да го свържеш с нея. Тогава го оставяш да работи по инициатива на стайния термостат, съответно според зададената му програма за различни часови периоди той си гони достигане на зададената температура на въздуха.
Добре е и да я оставиш да работи в модулиращ режим ( t18 1 ).
Здравей Alex,
благодаря за бързия отговор,ще се преместя в горната тема само искам да ти отговоря тук.
Пускал съм я на модулация,но гори много.Температурата я бях направил 60 градуса,като така по часовника на котела ми показваше че вдига близо 70 градуса и не спада за нищо на света,така си стой гори постоянно и не почива изобщо.Да докарах желана температура но и нежелано количество от близо 4 чувала на ден.Питам се дали един стаен термостат би решил проблема?
tysonlkr - специалист
Ако котелът и горелката ти поддържа зададената температура, а в стаите е студено то тогава търсете причината на друго място. Да не би причината да не е в самата горелка, а да е в грешно пресметната отоплителна инсталация :? Замислял ли си се в това.
Не съм се замислял честно казано, но аз не знам и как се смятат тези неща.На приятелката ми баща й е правил инсталацията и за него всичко е ОК,само че той не живее с в тази къща и се пада на мен честа да разбера какво се случва.Най-вероятно скоро няма да има кой да ми отговаря на въпросите ,тъй като аз не разбирам от тези неща и тормозя Вас да помагате.А що се отнася до температурата,не мога да кажа че е студено в отопляемите стай,но мисля че 15-16 градуса при положение че термоглавите са на мах не е желана температура и почти 2,5 чувала на 24 часа.Не знам той казва че проблема е в това че къщата не е изолирана от вън.

Тема "Ferroli P7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: