• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
the_play87 - специалист
Здравейте колеги. Имам изградена парна инсталация в двуетажна къща с 7 стаи една от тях е баня. Отоплявам 5 стаи, включително и банята с камина прити 17 кв.риза + незнам колко отдавана мощ.
Имам 4 радиатора панелни на Корадо: 1600/600 2броя, 1600/500 1 брой и в банята 1400/500
Системата е изградена от един чичка (майстор), направи всеки радиатор отделен и остави тръби за добавяне на бойлер който няма да сложа по ред причини.
Сега искам да добавя още 3 радиатора 2 в хола и един в спалнята че един не стига (1600/500) и мисля да подменя инсталацията. Тоест да разделя маза и втория етаж. В момента трудно се поддържа постоянна темп на водата. Зареждам 2 чукана и водата е на 70 градуса след час е на 40 градуса. прикачам и снимки за да видите сегашната инсталация.

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (114.3 KиБ) Видяна 3935 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (102.3 KиБ) Видяна 3935 пъти

Прикачен файл

4.jpg
filmatoplo - майстор
Викни пак чичката и си окей :wink: .
the_play87 - специалист
Чичката няма да влиза у нас вече :x Както се вижда от снимките всички тръби тръгват надолу, няма автоматичен обезвъздушител и всичкия въздух се задържа в печката следователно ври кат чайник.

дайте съвет как да се добавят още отоплителни тела, дали да го направя с ф16 тръби (сегашните) или нови ф20
Помпата е Грунфос 25-40 а разширителния съд е 20 литров
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом са некачествени - няма никакво значение :-D. Ако са качествени - пак също.
the_play87 - специалист
Не разбрах това за качеството :?
filmatoplo - майстор
Ами работил си с некачествени материали :) .
the_play87 - специалист
:lol: ако става дума за тръбите в идеално състояние са, без пукнатини в външната обшивка. Миналото лято свалих радиаторите като правех ремонт, после при монтажа сложих нови фитинги и тръбата отвътре беше като нова. За добавянето на още тела нещо да кажете
:roll:
idunno - специалист
Не е виновна системата, а камината, тя си шуми, защото констриуктивно си е чист боклук.Като гледам количеството тефлон на връзките, човека не е бил много сигурен в себе си :-D, и няма какво да се вайкаш -толкова си платил. толкова си получил.
filmatoplo - майстор
Мога да кажа че човека не е некадърник -такива идиотски свързвания съм гледал че ще паднете ако ги видите .
VLADO66 - майстор
Гледам обезвъздушител си има ама е ръчен и трябва да се смени с такъв http://erkomers.com/products/product/41.html
  • 1
  • 2

Тема "Поправка на локално парно и добавяне на още отоплителни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: