Виждал съм в стари селски къщи около Дряново зидани печки казват им джамали.Прилича на камина, но не е вградена в стената, а е изнесена напред за по добра конвекция предполагам. :"Кюнците" също са зидани, като представляват три кухи колони които се свързват малко под тавана на стаята и влизат в комина. Вратичката през която се слагат дървата е двойна- вътрешната е метална решетка, а външната е плътна.Отзад на комина има клапа за затварянето му.Когато се запали печката плътната врата стои отворена.След като изгорят дървата и остане само жар се затваря плътната врата и клапата на комина.На следващият ден печката можеш да я запалиш от все още живите въглени вътре.Ползвал съм такава и видях че е изключително ефективна и икономична.С един наръч дърва/колкото можеш да носиш  подредени на ръката ти/  се потдържа нормална температура почти 20 часа.   
Въпроса ми е запознат ли е някой в детайли с подобен вид печки и би ли могъл да даде информация за материали и начин на изпълнение?

Въпроса ми е запознат ли е някой в детайли с подобен вид печки и би ли могъл да даде информация за материали и начин на изпълнение?

.gif)
 мойто външно барбекю малко пропушва знам къде е грешката на майстора
 мойто външно барбекю малко пропушва знам къде е грешката на майстора   Или линковете дето си постнал не искат да работят ,опитай да направиш нещо от чертежите на тези линкове пък след това го покажи да се посмеем малко.А  от сайта  на г-н Кузнецов
 Или линковете дето си постнал не искат да работят ,опитай да направиш нещо от чертежите на тези линкове пък след това го покажи да се посмеем малко.А  от сайта  на г-н Кузнецов