• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
здравейте!искам да си направя парно в апартамента,но не мога да реша какви тръби да използвам,дали да бъдат стандартните бели с алуминиева вложка и ли pvc тръби за топла вода.Моля помогнете ми с избора!
filmatoplo - майстор
Първо ако не можеш да си го направиш със медни тръби , направи го от полипропилен тип Стаби :wink: Белите тръби както им казваш за 20 год стаж ми паднаха в очите .
а полипропилена тип Стаби имат ли алуминиева вложка и задължително ли е тръбите да имат такава.Извинявам си за въпроса но не съм запознат
някои казкат,че полипропилена за топлавода ще ми свършат работа и са по-добри от към финансова гледна точка
vanko68 - специалист
То и за това се казва Стаби,заради доп.ал.вложка.
mitaka_vk - специалист
То ако сложиш и ППр за студена вода ти излиза и по изгодно от тръбите за топла. Само не знам как ще се справиш с линейните разширения :)
аз ще сложа ппр за топла вода без алумин
mitaka_vk - специалист
rosen_791 написа:
аз ще сложа ппр за топла вода без алумин
Успех с линейните разширения тогава :)
PCL82 - майстор
Стабито също е отживелица, защото иска острилки. Има вече ППР тръби с микрофибри, които нямат нужда от острилки, по-евтини са, по-бързо се работи, а са равностойни на стаби.

На ППР слабо място са преходите, при прегряване.
LazarGanev - "Велик майстор"
Прегряване не трябва да има - то и полиетилена при преграване го отпиши. Нали идеята е, че като тръгне човек сам да си прави инсталация ще спести някой лев от майстор и спестените пари ще ги вложи в защити и надеждни управления, а не в кебапчета и бира :-D
  • 1
  • 2

Тема "локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: