Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kakakala - напреднал
заслуажа ли си тази торсионна помпа има ли нещо вярно в това което пише кпд до 82% .някой от вас имали реални наблюдения или да познава 4овек които да има монтирано в кьщи . погледнете тук http://novatoplina.com/?page_id=111
Тани - модератор
Е защо ти е нещо ,което има КПД само 82 % , като всеки един електрически нагревател има по-голямо КПД и струва стотици ПЪТИ по-евтино!
LazarGanev - "Велик майстор"
И това КПД 82% за хвалба ли е?

ПП. Тани ме е изпреварил
kakakala - напреднал
ами казват 4е 100лв. излиза отоплението на100м2 жилище
Тани - модератор
kakakala написа:
ами казват 4е 100лв. излиза отоплението на100м2 жилище
На ден ли? :-D

То може и с по-малко на месец, но уточняват ли дали нямат предвид пасивна къща?
kakakala - напреднал
намерихме с един приятел схеми4ки та ще го пробваме и ще разбера дали става нещо от него
Тани - модератор
И какво очакваш да постигнете? Не търсете под вола теле!
Това е все едно да ти кажа дай на един мой приятел 100 лева , а аз ще ти дам 82 и ще си на сметка , защото водата завира на 100 градуса , а черно море е източна граница на България! Ако искаш ще ти изброя и още факти , които нямат нищо общо в подкрепа на това че ще си на далавера . Само че за да ти направя тази услуга , ще трябва да ми дадеш предварително 1000 лева безвъзмездно за да те вкарам в играта!

Смислено ли ти звучи далаверата!
vanko68 - специалист
"Нашите партньори от Русия си направиха труда, и изчислиха разходите за отопление с топлогенератор МТ в условията на България.Крайният резултат е 0,052 лв за квт .Това е резултат,който не може да се постигне с изброените по-горе системи за отопление "

Цитата е без коментар....И това при 82% КПД....И само как звучи ''...си направиха труда..." Като че ли сме ги молили нещо поредните шмекери.

Тема "отопление с торсионен топлогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: