• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
voice - помощник
Здравейте , мога ли да си демонтирам стария чугунен радиатор преди да е свършил отоплителния сезон ? В ремонт съм и ми пречи адски много не мога да шпакловам зад него , камо ли да боядисам :(
Живея в блок с ТЕЦ към Топлофикация София АД.
bisplus - специалист
има ли кранове от двете страни
Йорданов2 - специалист
Сезонът всеки момент ще приключи. Тогава може. Иначе е голяма врътня и плащане на районния техник без документи...
voice - помощник
И аз това чакам ... но трябва ли да източвам после инсталацията на блока за да го сваля или може без ... Ето снимка , исках да го сменям с алуминиев , че е по красиво ... но всички ме съветват да си оставя чугунения и да го грундирам само .

Прикачен файл

parno.jpg
parno.jpg (228.29 KиБ) Видяна 3472 пъти
naskov - майстор
Радиаторът ти е с едно кранче и не можеш да го свалиш, ако не е източена системата
batalski - специалист
Като източиш системата е хубаво да му сложиш и второ кранче да нямаш ядове за напред
idakieff - специалист
та майстора от глад ли да умира :lol:
Rumen Iankov - специалист
По-добре го боядисай.Но ако наистина искаш да го смениш трябва да източиш инсталацията на блока и ако можеш намери и една винтонарезка за всеки случай,защото по някой път резбата е изгнила и има вероятност от откъсване.Успех
Възможно е ако слагаш кранче долу да не пасне с тръбата така че мери хубаво.А за боята продават едни хубави четки с дълго и леко закривено рамо най-удобни са да бъркаш междо ребрата.
sian - специалист
Ако решиш да го боядисваш го направи с автомобилна боя.
  • 1
  • 2

Тема "Демонтаж на чугунен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: