Имам сериозен проблем с единия отвор на комина. В стара къща съм и комина е двоен зидан с единички, измазани са отворите отвътре. така на око диаметъра е около 15см. Реших да го изчистя, защото на него ми е печката-пускам гюлето, но стигна до 20см по розетката на втория етаж/розетката на която ми е печката/. Регистъра долу е чист, но вкарах гъвкава тръба нагоре и около метър нагоре усещам запушване-много е здраво(изпопадаха малко сажди, но нищо съществено) имам розетка и на първия етаж, от нея изчистих до около метър нагоре и половин надолу
Тука идва интересната част взех някакво профи гюле-заострено като торпедо 4-5кила-пак ГРЕДА, ядосах се купих тръба 7метра и не питайте с какъв зор съм я качил и изправил да влезе в отвора/представете си какво е да държиш тръбата за последните 50см, а нагоре 6,5метра да се люлеят пък и си е височко и опасно. Та как да е вкарах я блъскам надолу половин час и не помръдва
Едвам я свалих без произшествия и повече отгоре е немислимо да постигна резултат.
Дайте някаква идея какво мога да вкарам през розетката на първия етаж/да е гъвкаво и здраво/ за да ги събарям отдолу нагоре!
ето схема на проблемните зони
всякакви съвети ще са ми от полза

Дайте някаква идея какво мога да вкарам през розетката на първия етаж/да е гъвкаво и здраво/ за да ги събарям отдолу нагоре!
ето схема на проблемните зони
всякакви съвети ще са ми от полза