Става въпрос за следното имам една кухничка на двора в която има печка на дърва ползва се и през зимата някога когато е строена не е мислено много но както и да е печката е свързана към комин които е зидан от тавана на горе на около 2,5метра с единични тухли. Та въпроса ми е ще има ли проблем ако вътре в комина вкарам на същата дължина емайлирани кюнци и деята е да мога да го чистя по лесно, как ви биха евентуални проблеми ?
sspoko написа:Става въпрос за следното имам една кухничка на двора в която има печка на дърва ползва се и през зимата някога когато е строена не е мислено много но както и да е печката е свързана към комин които е зидан от тавана на горе на около 2,5метра с единични тухли. Та въпроса ми е ще има ли проблем ако вътре в комина вкарам на същата дължина емайлирани кюнци и деята е да мога да го чистя по лесно, как ви биха евентуални проблеми ?Единствените проблеми, които би имал са моментен конденз, при първоначално използване на кюнците, докато си обгорят от вътре и си направят слой, който няма да е "хлъзгав" и да стича конденз.
За сметка на това ще забравиш за запушване.
Избягвай да използваш мокри дърва, те са основния доставчик на конденз.