• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
Такава ли е схемата на тръбната разводка от тази снимка:
Изображение

Прикачен файл

3loop_system.GIF
3loop_system.GIF (8.85 KиБ) Видяна 4820 пъти
naskov - майстор
Koлекторът не е един, а два еди до друг
filmatoplo - майстор
Под вентила и помпата на малкия кръг има байпас със възвратна клапа - без него не работи .
idakieff - специалист
хубаво е направена много кинти са вловени ама не схващам защо е буфера гледам няма бгв не е закачен за солари :?
filmatoplo - майстор
.Буфера от 500 литра е само да балансира работата на котела и инсталацията без температурни спадове. :wink:За да се получи по голяма акумулация и повече време да се използва топлина от буфера той трябва да е с по големи размери - 3000-5000 литра .
filmatoplo - майстор
Русев , тука имам един монтаж на котел със термовентил и байпас под него .Това сивото е буфер 500 литра .
srusev - специалист
аха, бая солидно е не е ли 1000л. или мен ме подмятат, че моя бил 300л. :?
filmatoplo - майстор
500 литра е , ама е със 12 санта изолация и става обемен -този е оригинален купешки от Сънсистем. На тая снимка не се вижда добре че съм сложил на съда 2 термометра да се вижда температурата в съда долу и горе -на главния колектор виждаш че съм сложил термометри на всички тръби :wink: общо 9 термометра има по системата :-D за по точна настройка на делта Те то .Незнам дали знаеш разликата между топла и студена вода при конвекторите е от 7-10 градуса.Тук захранвам по 5 конвектора на 2 щранга всеки с помпа и един щранг за радиатори пак с помпа , и 1 помпа на малкия кръг .Щеше да сложа и помпа за един бойлер 200 литра -ама щеше да ме бият вече :lol: вързах го като радиатор .
srusev - специалист
Абе системата - си е**ло мамата :lol:. Аз дано нямам проблеми с конвектори и радиатори. Иначе буфера е с тая алуминиевата изолация и днес още беше топъл.
filmatoplo - майстор
По принцип -различните консуматори или видове отопление -подово,конвектори или радиатори -работят с различни температури на водата и различен дебит -скорост , оттам и разлика в температурите на подаваща и връщаща вода към и от тях.И смесването на различните видове консуматори в една система става но посредством - отделни зонални клонове със свои помпи и температурно регулиране -не както при теб 1 помпа да праща към конвектори,радиатори ,лири и бойлер примерно .Не че не става ама , ама всяко нещо е от значение .Да те питам -как захранихте конвекторите -топлото къде влиза на конвектора :?: Ти ли ги свърза или те.
  • 1
  • 2

Тема "Котел с буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: