Най - вълнуващия въпрос зимно време.
makarow - напреднал
Имам бойлер 80 л. 3 kw и смятам да го вържа с една помпа към локално парно с 3 радиатора единия 5 ребра ,другия 6 ребра и третия 9 ребра всички са на H=60 см.Знам ,че бойлера ще работи почти постоянно ,но дали ще имам добра температура ????
Как смятате струва ли си?????
Апартамента е изцяло изолиран -ново строителство,а тръбите към радиаторите са в замазката на пода.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не си писал най-важното - колко квадрата смяташ да отопляваш. Ако апартаментът е до 40кв.м. няма да имаш проблеми. :cool:
naskov - майстор
А няма ли да е по-евтино с маслени радиатори :?
Е, той инсталацията вече я има, но наистина от тук нататък за да се довърши са нужни поне 200лв, а това са 3бр маслени радиатори, които поне ще топят, а тези 5-6 ребра в стая може да ги фраснеш в главата на строителния предприемач!
makarow - напреднал
LazarGanev написа:
Не си писал най-важното - колко квадрата смяташ да отопляваш. Ако апартаментът е до 40кв.м. няма да имаш проблеми. :cool:
60 кв 3 стаи
makarow - напреднал
LazarGanev написа:
Е, той инсталацията вече я има, но наистина от тук нататък за да се довърши са нужни поне 200лв, а това са 3бр маслени радиатори, които поне ще топят, а тези 5-6 ребра в стая може да ги фраснеш в главата на строителния предприемач!
аз бойлера го имам единствено -помпа около 70-80 лв
а не смяташ ли ,че един маслен радиатор е 3 kw x 3 = 9 kw?????? 60 % от времето да е включило терморелето пак е 2 пъти по-скъпо?????
makarow - напреднал
naskov написа:
как по-евтино сподели???
naskov - майстор
makarow написа:
naskov написа:
как по-евтино сподели???
Само циркулационната помпа ти струва 130лв. Тези от 80лв са ментаци. Отделно са ал. радиатори средно по 15лв реброто, плюс 30лв на радиатор за оборудване. И колко стана ? Един маслен радиатор е около 80лв
Виждам, че си добър в сметките, що си тръгнал да питаш по форуми тогава? :?
makarow - напреднал
LazarGanev написа:
Виждам, че си добър в сметките, що си тръгнал да питаш по форуми тогава? :?
питам дали някой някога е правил такова чудо а сметките са лесни !!!:)

Тема "Бойлер-като ел.котел ?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: