• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
Та завесите на прозорците бъркат ли правилната работа на стенните радиатори?
Нали сега си правя локално парно и се загледах, че като сложа радиатора на стената той изцяло ще остане зад завесата на прозореца...
stamenov1 - специалист
Колкото повече покриват радиатора, толкова повече пречат. Пречат и на конвекцията, така и на лъчистото отдаване.
Имаше някъде с какви проценти но в момента не са ми под ръка.
Много от декоративните решетки също пречат.
filmatoplo - майстор
Много пречи , където монтирам радиатори -жените ме кълнът че трябва да режат -скъсяват пердетата на височина над радиатора . :lol: Моите в къщи също ги рязахме. :wink:
Gek - специалист
filmatoplo написа:
Много пречи , където монтирам радиатори -жените ме кълнът че трябва да режат -скъсяват пердетата на височина над радиатора . :lol: Моите в къщи също ги рязахме. :wink:
Дай една снимка на вашите завеси. Мисля си че ако ги срежа така както си мисля, ще стане дизайнерско - интериорен идеотизъм :? - демек голема грозотия!
filmatoplo - майстор
Сега гледам пердето е 12 санта над радиатора и 2 санта над перваза на прозореца. :)
danovsky - специалист
Дай една снимка на вашите завеси........

Изображение

Изображение
Грозно,хубаво това е положението-нямам друг избор. :lol: :lol:
torbalan - Дървен философ
Gek написа:
Та завесите на прозорците бъркат ли правилната работа на стенните радиатори?
Нали сега си правя локално парно и се загледах, че като сложа радиатора на стената той изцяло ще остане зад завесата на прозореца...
определено ще пречат...

ако си с локално парно (отопляваш си само твоята къща) драмата не е голяма.... защото топлината, която не са успели да отдадат радиаторите ще се върне в котела...
вероятно ще се занижи ефективността на системата, но няма да е чак толкоз драматично...

гадно е ако си в апартамент с ТЕЦ... тогава топлината, кояо не се е усвоила у вас я подаряваш на съседите :)
naskov - майстор
Един клиент каза, че температурата в стаите му се е вдигнала с 3 градуса, след като жена му сменила завесите.
naughty - специалист
това с радиаторите под прозореца е отживелица ама сега ще ме изпапкат колегите :razz:
torbalan - Дървен философ
:lol:

ми ти ако искаш - радиатора в гардероба го сложи :)

то каменните плотове, дървената дограма, дюшамето на пода са все отживелици:))))

хората слагат термоплотове, ПВЦ и ламиниран паркет.....
  • 1
  • 2

Тема "Завесите пречат ли на радиаторите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: