Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Днес инсталирам вентилконвектор Клима 2000 модел за стено- подов монтаж -045 мощност 5,7 киловата . Захранвам с напрежение климореда както си е по инструкция , но не завърта вентилатора .Терморегулатора е ТР 300 с 2 датчика -дигиталното табълчце показва индикация -настройвам горна и долна граница -подгрявам с пистолет за топъл въздух сензора който е на питата вдига 40 градуса , но не сработва вентилатора въпреки нагласата да тръгне от 35 градуса.Другото което не показва на дигиталното екранче е точно показанията за скоростите за вентилатора -едни чертички :? До сега такава повреда не съм имал -дет се вика по 2 на седмица монтирам.Свалих регулатора със всички сензори и в понеделник го връщам за нов -дано стане с него че се осрахме пред клиента .Тествах отделно само вентилатора -работи си перфектно.На някой от колегите дали му се е случвало подобно нещо :? в склада ми казаха че скоро са имали 2 подобни случая .
LazarGanev - "Велик майстор"
Не знам, аз също ще подвързвам следващата седмица един Еракон, който си е същия Клима 2000, та ще ти кажа резултата тогава. За хола му взех уж по-хубав - Галети, ама се наложи да го досглобяваме - беше му паднала една скоба и мотора на вентилатора се разхождаше полусвободен.
filmatoplo - майстор
Китайците ли нещо не ги сглобяват вече добре :? :lol: ако 1 единствен конвектор е повреден на клиента -това си е 100% , ако бяха 5 броя и 1 се развали е 20 % :lol: Лошото е че ми паднаха в очите -гледам преди към мотора ходеха 5-6 кабела и чрез различни намотки се сменяха скоростите -сега си ходят към мотора нула и фаза -скоростите се променят явно чрез някакъв реостат -има там една черна кутийка -тъпа работа.Миналата седмица си поръчвам за клиент вътрешната пита която е 3 редова -а ми носят една малка пита с 1 ред :lol: върнах я за истинската. Ще пиша по натам как се развиват нещата :wink:
filmatoplo - майстор
Днес го върнах , ще ми пратят ново уж по Еконта :) сега сме в очакване .

Тема "Повреден терморегулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: