• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorogeorgiev - напреднал
Здравейте, живея в панелка, среден апартамент с изолация и нова петкамерна PVC дограма.Ходих в няколко магазина и на всякъде ми продават различен брой глидери за двете ми помещения. Едното помещение е 50 кв.м, а другото е 20. Спрях се на глидерите Хелиус H600/италиански били, надявам се да не са от съседната Италия(Турция) :). Молбата ми е за помощ, как да изчисля, колко глидера всъщност ми трябват за двете помещения.
filmatoplo - майстор
Общо 59 глидера в 20 м2 сложи 17 броя , другите 42 глидера разпредели във тези 50м2. :wink:
gorogeorgiev - напреднал
filmatoplo написа:
Общо 59 глидера в 20 м2 сложи 17 броя , другите 42 глидера разпредели във тези 50м2. :wink:
Здрасти, благодаря за съвета. Тъкмо щях да пиша, че нещо доста ми се виждат и видях, че съм писъл 20 и 50 кв. метра, а всъщност са 20 и 50 куб. метра. :). Може ли помощ отново и ако не те затрудняма да ми се разясниш метода на смятане?Благодаря предварително.
LazarGanev - "Велик майстор"
Кажи какъв е източника на топлина
gorogeorgiev - напреднал
LazarGanev написа:
Кажи какъв е източника на топлина
Топлофикация е. :)
danisaw - специалист
Aз бих ти препоръчал VOX те са малко по-скъпи от HELIOS но са по-мощни и по красиви
bridge - специалист
Има ли експресна формула за изчисляване на отоплителния товар за стандартно помещение W/m3?
Huhavela - специалист
В помещението от 20 куб. м. сложи 6 глидера , а в другото 14 .Височината съм я смятал 2.6 м. .
бай Миле - специалист
bridge написа:
Има ли експресна формула за изчисляване на отоплителния товар за стандартно помещение W/m3?
За груби пресмятания може да се приеме 50 W/m3.... Но все пак всичко е строго индивидуално, зависи от изложението, има ли или няма външна топлоизолация, съседните помещения отопляеми ли са или не и т.н.
elby - специалист
Това с броя на глидерите е лъжа и измама...

Преди година се убих да чета мнения във форума колко глидера да сложа и накрая сложих по 14 глидера на стая - над 500лв за глидери+монтаж++вентили+монтаж топломер(за един радиатор).

И в крайна сметка първия месец за пускане само вечер на парното ми се навъртаха по около 700 еденици на топломер !!!

1500 лв на вятъра ...

За тия пари по-добре си вземате 2 климатика 9-ки и спирате да пълните гушата на измамниците от пирамидата,наречена "Топлофикация".

Тази топлофикацие е била ефективна навремето,когато газта и въглищата са идвали почти без пари от Русия и тръбите са били нови,а не както на 90% запушени от ръжда и горивото е 10 пъти по-скъпо.
  • 1
  • 2

Тема "Брой на глидери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: