Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
Здравейте съфорумци. Значи направих моето локално парно и вчера мина бета тестиране. Всичко работи, течове няма, с две думи голем майстор ще изляза.
Въпроса ми е дали може да се слагат въглища в камината. като питам най-вече за така наречените "донбаски". Питам защото знам, че въглищата горят доста по-дълго от дървата. Идеята ми е примерно като има жар да хвърлям 2-3 въглена и така да си гори поне един час.
А питам защото ме притеснява едно нещо. Чувал съм че донбаските въглища са най-калоричното твърдо гориво. Чувал съм (може и да е слух), че един тип така хвърлял в камината си въглища и накрая разтопил чугунената решетка на скарата :!: :shock:
Ако това последното е вярно, то тогава колко му е да пробия водната риза... :?:
Та моля да споделите опит....
filmatoplo - майстор
По малко не пречи , като алкохола. :wink:
naskov - майстор
Gek написа:
Чувал съм (може и да е слух), че един тип така хвърлял в камината си въглища и накрая разтопил чугунената решетка на скарата :!: :shock:

.
Скарите наистина се топят дори и на котлите Дакон (вече Бош) . Сменял съм няколко. За водната риза няма страшно. Водата непрекъснато я охлажда. :wink:
drm - специалист
Време за финал тестване.Нямаш ядове но в умерени количества,НО имай в предвид че камината не е като котела.Предполагам че е отворена система,а при такива с камини нямаш регулирано горене,докато при котела можеш да ограничаваш температурата,така че за предпочитане е да я караш по кротко.
paragraf.22 - помощник
незнам каква ти е камината но моята е със малка и доста ситна скара.
в въглищата има малко камани които задръстват скарата и трягва да ръгаш с ръжена.ато си пуши ли пуши
filmatoplo - майстор
Сега се сетих , имам 1 приятел от Димитровград там си има печка Прити 12 киловата с водна риза и я гори само на въглища -през полувин час и хвърля по 1 лопатка за метене от металните с въглища натрошени колкото орехи бучки.Държи си 65 градуса печката , а има доста ребра свързани към нея.Печката е в 1 предприятие при пазача а горе има 2-3 пални .

Тема "Въглища + камина с водна риза = ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: