Предстои ми полагането на тръбите за парното който ще са вкопани в земята.Купил съм тръба с алуминиева вложка . На трбата пише Shima - Seiger, ако може мнение за тази тръба? Неможах да намеря какво производство е от магазина ми казаха че е немска!! Дали е надежна тази тръба?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ge4o
- напреднал
21 мнения в "Тръба с ал. вложка"
andy_forresite
- майстор
Country/Region:China (Mainland) - вкопаването, зазиждането и прочие мероприятия не са за препоръчване с тези тръби и най-вече заради фитингите, с които се свързват те. Ако е от котелното на двора и от там до вътре в къщата, няма цимент, плочки по пътеките и въобще нещо за къртене и разбиване някъде по трасето, тогава като протекат ще ги изровиш и ще поправиш теча. Наистина ако е само от котелното помещение (което е на двора) до вътре може да докупиш PPR тръби. Нататък с тези, но да имаш сгода да ремонтираш течове след години. Не се знае кога ще е това, но е сигурно че ще го има. Особено с котел на твърдо гориво и прегряване. В нас съм с едновремешните италиански, изкипвала е водната риза няколко пъти и течове не са се получили досега ... 11 години. После се появиха по-евтини производители и съответно проблеми при по-нови инсталации.
ge4o
- напреднал
Аз несъм обяснил точно!!! Става дума за апартамент ще я вкопавам в пода на апартамента .Ще съм с камина на пелети,всеки радиатор ще си е с различни тръби няма да има фитинги и тем подобни неща.Тази тръба я купих от мултитерм пловдив като казаха че е немска!!! Човека който ще ми свързва радиаторите ми каза да разпитам по добре за тази тръба защото му се струва че е китайска!!!!
Krasenpetkov
- помощник
Не ми звучи никак като немска.. Това с което аз лично съм работил и използвал (немско) е Rehau или Herz.. естествено най-вероятно има разлика и в цените.
Добре си решил да е с колектор и да пускаш отделни тръби за всеки радиатор! Въпроса ми на мен е какви фитинги мислиш да използваш? Моето мнение е, че може да е икономиса от топ качество тръба, но не и от фитинги (няма да ти се размине без такива). Питай майстора си какви мисли да ползва и дали са прес фитинги (доста по надеждни).
Не слушай какво пишат, че може да ти се налага да къртиш и прочие
внимавай къде и как полагаш тръбите и използвайте пружини при огъвките, за да не ги смачкате 
Добре си решил да е с колектор и да пускаш отделни тръби за всеки радиатор! Въпроса ми на мен е какви фитинги мислиш да използваш? Моето мнение е, че може да е икономиса от топ качество тръба, но не и от фитинги (няма да ти се размине без такива). Питай майстора си какви мисли да ползва и дали са прес фитинги (доста по надеждни).
Не слушай какво пишат, че може да ти се налага да къртиш и прочие

LazarGanev
- "Велик майстор"
ge4o написа:Никой ли незнае за тази тръба нещо????Кое не разбра? Показаха ти линк към сайта на производителя - чист китаец. А иначе Rehau и Herz са австрийски, а немски на нашия пазар най-често могат да се намерят Oventrop и Sanha
nikolson
- майстор
ge4o написа:Предстои ми полагането на тръбите за парното който ще са вкопани в земята.Купил съм тръба с алуминиева вложка . На трбата пише Shima - Seiger, ако може мнение за тази тръба? Неможах да намеря какво производство е от магазина ми казаха че е немска!! Дали е надежна тази тръба?ge4o, нека започнем от тук, колко метра тръби ще са ти нужни и колко евентуално ще спестиш от разлики в цената?
Виждам, че вече си купил тези тръби. Какво мислиш да сториш, ако те посъветват да избереш други?
ge4o
- напреднал
Ще ми трябва около 100метра тръба.Ако трябва ще я сменя с немска която майстора ми препоръча.По добре да съм назад с 100 лв от колкото след 1 година да къртя всичко отначало!!Тази тръба я купих около 1.35 с ддс. Всичко друго съм купил, майстора каза че са хубави ! Само тази тръба ме измъчва!!
Тема "Тръба с ал. вложка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература