• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iageorgiev - помощник
Здравейте колеги,цялата работа се състои в това,че се налага да местя камината(Прити с фурна и водна риза)http://www.prity-bg.com/Products/produc ... roductid=3 .Ще я местя в друго помещение и тъй като "МАЙСТОРА" :-D малко си е оставил ръцете досега не работеше както трябва.Имам идеята да сменя всичките черни тръби с полипропиленови,но досега не съм се сблъсквал с парни инсталации та ви моля да погледнете това което съм начертал-дали ще работи правилно :? .Благодаря ви предварително .
Ето го и моя чертеж:Това след камината е помпа пропуснал съм да напиша :lol: .

Прикачен файл

.jpg
.jpg (32.64 KиБ) Видяна 4608 пъти
diduli - специалист
Не са ли множко "уредите" за 10 киловата камина ! :?
iageorgiev - помощник
diduli написа:
Не са ли множко "уредите" за 10 киловата камина ! :?
Мога и да съкратя някой уред(Големия радиатор до бойлера и лирата).Така ще бъде ли в нормите?
filmatoplo - майстор
Да не бъркаш полипропилен с тръби с алуминиева вложка -щом пишеш фи-18 и 16 . Ако ползваш полипропилен който се лепи с поялник , купи тръби с фибри или така нареченото -Стаби. Но , цолажа го почни от фи-32-25 -20 най малко.Най добре е медни тръби- фи-28-22-18 . :wink:Алуминиева вложка със стягащи фитинги не ти препоръчвам.
iageorgiev - помощник
filmatoplo написа:
Да не бъркаш полипропилен с тръби с алуминиева вложка -щом пишеш фи-18 и 16 . Ако ползваш полипропилен който се лепи с поялник , купи тръби с фибри или така нареченото -Стаби. Но , цолажа го почни от фи-32-25 -20 най малко.Най добре е медни тръби- фи-28-22-18 . :wink:Алуминиева вложка със стягащи фитинги не ти препоръчвам.
Извинявам се!-моя грешка за фи-то.:roll: Смятам с полипропилен да го правя,защото сега е с черни тръби в комбинация с алуминиева вложка и виждам как е протекло на места:? затова искам с полипропилен.Кажете ми само дали така е нормално да се направи системата,и дали разширителния съд е на правилното място(на студения цикъл)понеже там ми е най-високата точка?
naskov - майстор
iageorgiev написа:
сега е с черни тръби в комбинация с алуминиева вложка и виждам как е протекло на места:?
Колега, течове има когато се работи с китайски ментета. Специалистите добре различават оригиналната тръба от ментето, но лаиците едва ли. Дори когато и аз трбва да ремонтирам някакво парно правено с китайски тръби, колкото и качествени фитинги да използвам, помякога течове се получават. Ако тръбите и фитингите са оригинални преглеждам за течове отгоре отгоре, защото съм сигурен, че няма. Моят съвет е смени си тръбите и фитнгите и проблемите ще изчезнат. На полипропилена, както и на тръбите с ал. вложка слабото място -високата температура - си остава.
filmatoplo - майстор
Прави го от мед , и без помпа ще топли :wink: дет се вика -ал вложката заминава над 80 гр. Помпа си сложи и юпиес.
iageorgiev - помощник
naskov написа:
iageorgiev написа:
сега е с черни тръби в комбинация с алуминиева вложка и виждам как е протекло на места:?
На полипропилена, както и на тръбите с ал. вложка слабото място -високата температура - си остава.
Ами тези които са за топла вода не издържат ли на по големи температури? :?
iageorgiev - помощник
filmatoplo написа:
Прави го от мед , и без помпа ще топли :wink: дет се вика -ал вложката заминава над 80 гр. Помпа си сложи и юпиес.
Да знам че с медни е най-добре,но аз имам поялник и що годе малко познания в лепенето на полипропилен
  • 1
  • 2

Тема "Проект за ремонт на локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: