• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
Здравейте колеги сам съм проектирал системата давайте акъли щото другата седмица я почвам. Пояснявам :
- Котела е правен и по изчисления във форума е около 20-22 Квт.
- От Котела до радиаторите на 1 вия етаж е 40 мм полипропилен
- до радиаторите на 2 рия етаж е 32 мм. полипропилен
- радиаторите са моя разработка от форд 1.8 Дизел с вентилатори.
-къщата е с цялостна вътрешна изолация 100 мм минерална вата и гипсофазер. дебелина на стените с изолацията 65 см. Петкамерна ПВЦ дограма с двоен стъклопакет.
Ако имате въпроси ще пояснявам :?

Прикачен файл

Par install.jpg
Par install.jpg (30.05 KиБ) Видяна 5317 пъти
idakieff - специалист
тия от ляво ги направи с ф25 1ви ет. и ф20 втори ет. за другитеф32 1ви и 25 2ри боилера с 16 ако го взимаш 1ви от котела
kretio74 - специалист
Да бойлера е първи, мислех да са с по голямо Ф защото мисля да е и гравитачно (помпата да се включва но да може да работи и без нея)
idakieff - специалист
боилера без помпа трудно ще грее
виж една отоплителна система не и трябва максимално количество вода а да бъде балансирана тс. едни радиатори да греят за сметка на други сега с помпите е по лесно а може и да направиш вътрешна регулация ако объркаш малко с кранчетата :-D
по принцип както си начертал схемата ще ти работи и по гравитация стига да не направиш големи джобове с тръбите но за твоя случай с конвекторите твой патент незнам дали ще греят без помпа
kretio74 - специалист
Миналата зима вързах на парното на бащата един радиатор от мазда 626 Компрекс като му направих имитация на кожух от картон и учудващ факт е че грееше 3 пъти по добре от панелката която беше в стаята. в радиаторите съм сигурен. Проблем ли ще е че само на единия вертикал има разщирителен съд.
filmatoplo - майстор
Добре де 7 радиатора ли имаш от автомобил -така наречените -вентилконвектори.Ако спре тока кой ще им върти вентилаторите -котела няма ли да заври.
kretio74 - специалист
filmatoplo написа:
Добре де 7 радиатора ли имаш от автомобил -така наречените -вентилконвектори.Ако спре тока кой ще им върти вентилаторите -котела няма ли да заври.
Да имам 7 бр. радиатори. Помпата на системата ще е на UPS и мисля че ако само тя върти ще смогва да разтоварва котела. А дали радиаторите ще топлят без вентилаторите :? опита ще покаже
danisaw - специалист
Зада регулираш темп. на бийлера си сложи трипътен вентил
danisaw - специалист
kretio74 - специалист
danisaw написа:
дай по подробно че съм лаик по темата
  • 1
  • 2

Тема "Ще работи ли това локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: