Най - вълнуващия въпрос зимно време.
papuniok - помощник
Здравейте,
Ето началните условия: Изолирана едноетажна къща 55 м2 , Височина на етажа 2.10 м (не съм сбъркал, къщата е на повече от 100), таван - отворен с Т=Твъншна, мазе няма, пристройка за "котелно" също няма, няма гарантирано постоянно отпление. Ще се ползва печка-камина Прити (ВР с Рmax=10kW) и към нея трябва да се закачат три радиатора, лира и бойлер.
От написаното по-горе ми се струва неудачно ползването на затворена система. Моля коментирайте удачна ли е затворената. Знам, че камините имат лош контрол на Р и Т и че не понасят високо налягане. Ако трябва да изградите затворена система как ще я обезопасите, и с какви компоненти ще я изпълните?
Bobivan - специалист
Няма да я изградим!!Прити препоръчват камините да им са на отворена система!!
ebahti - майстор
Кви радиатори за тия 55м2-пали кюмбето и отвори вратите...само си смени дограмата да не дуа ветър и да бега топлото :wink:
papuniok - помощник
Това с прозорците е направено. Ако варианра с едно кюмбе работеше, нямаше да ти видя ника ебахти. Да знаеш с едно кюмбе можеш да грееш едно помещение. Проблема не е в мощността а разпределението и. Ако логиката ти работеше в панелките щяха да слагат по 4 радиатора на етаж.
ebahti - майстор
Мдам,не ми се спори,ама при мене е така-камина прити без водна риза,мислех да и слагам въздуховоди за другите стай....ама след първата зима се отказах- що?-ми щото ми е комфортно в целата къща :wink:
danisaw - специалист
Може да се изгради затворена с-ма,но задължително UPS на помпата,баланс вентил на връщащата тръба и внимание да не се повишава температурата за да не "заври" камината.

Тема "Прити в затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: