Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tosho74 - помощник
Така, UPS -а има два входа съответно за 220 и за 12 v напрежение и един изход за свързване към помпата.На мрежово напрежение 220v си работи без проблем , но при спиране на електричеството в мрежата не иска да прехвърли на външно захранване от акумулатор.При това положение за кво ми е изобщо тоя боклук , ако някой има идея каква е причината ще съм благодарен. :?:
Bobivan - специалист
Те протонките са с вътрешен акумулатор...който е и основния(7.2 Ач)ако падне той,тогава се обръщат към външния...
PCL82 - майстор
Вътре има едно или две релета, които се захранват от мрежовото напрежение, чрез токоизправител, който зарежда и акумулатора. Когато има мрежово напрежение котвите им се привличат и пускат мрежово напрежение на изхода. Когато отпадне мрежовото напрежение пружините им превключват към нормално затворените им контакти. Едното превключва инертора към изхода и а другото подава 12в на входа на инвертора.

Тези правешки ЮПС-и и ботевградските също се твърди че са правени в България, но като ги отворих много ми намирисват на китайска сглобка. Почеркът е типично техен.
tosho74 - помощник
Bobivan написа:
Те протонките са с вътрешен акумулатор...който е и основния(7.2 Ач)ако падне той,тогава се обръщат към външния...
Ами не знам какъв вътрешен акумулатор има, ама спре ли мрежата на секундата спира и помпата :?: :?:
mityom - специалист
да не е някой предпазител на 12те вота
tosho74 - помощник
mityom написа:
да не е някой предпазител на 12те вота
Проверих има предпазител 15 ампера като тези на колите смених го ,но никаква промяна?

Тема "UPS Proton -проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: