Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
здревейте на всички.
моя проблем е следния,имам камина прити,с панелни радиатори.в хола съм с конвектор клима 200 http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... 0-mvb.html .значи проблема е следния:когато работи помпата на камината и топлата вода циркулира през конвектора той обдухва серпентината си и затопля въздуха в помещението,но когато помпата спре конвектора продължава да обдухва но вече духа студено.някои има ли идея как да измисля схемата (електрическа) която при спирането на помпата да спира и вентилатора на конвектора без да го изкл.от управлението,а когато камината дигне температура и вкл.помпата да трагва и вентилатора на конвектора.дано да сам обяснил правилно каква ми е идеята
grants - специалист
grants написа:
здревейте на всички.
моя проблем е следния,имам камина прити,с панелни радиатори.в хола съм с конвектор клима 200 http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... 0-mvb.html .значи проблема е следния:когато работи помпата на камината и топлата вода циркулира през конвектора той обдухва серпентината си и затопля въздуха в помещението,но когато помпата спре конвектора продължава да обдухва но вече духа студено.някои има ли идея как да измисля схемата (електрическа) която при спирането на помпата да спира и вентилатора на конвектора без да го изкл.от управлението,а когато камината дигне температура и вкл.помпата да трагва и вентилатора на конвектора.дано да сам обяснил правилно каква ми е идеята
забравих да кажа че имам пуснат кабел двоика от помпата до конвектора
tysonlkr - специалист
Koнвекто ра ти има ли регулатор, който да включва и изключва вентилатора :?
Ако имаш такъв много лесно ще го настроиш на каква температура на водата да се пуска да върти :wink:
При мен регулатора е от лявата страна под едно капаче.
sian - специалист
Защо не го вържеш заедно с помпата?
grants - специалист
tysonlkr написа:
Koнвекто ра ти има ли регулатор, който да включва и изключва вентилатора :?
Ако имаш такъв много лесно ще го настроиш на каква температура на водата да се пуска да върти :wink:
При мен регулатора е от лявата страна под едно капаче.
няма такъв регулатор
grants - специалист
sian написа:
Защо не го вържеш заедно с помпата?
как да го вържа с помпата.това е идеята.
tysonlkr - специалист
За да го свържеш към помпата трябва да знаеш терморегулатора който управлява помпата какъв товар може да комутира (включва и изключва)
А свързването е мн лесно :arrow: от помпата взимаш фазата която е комутирана и с нея захранваш вентилатора :wink:
grants - специалист
tysonlkr написа:
За да го свържеш към помпата трябва да знаеш терморегулатора който управлява помпата какъв товар може да комутира (включва и изключва)
А свързването е мн лесно :arrow: от помпата взимаш фазата която е комутирана и с нея захранваш вентилатора :wink:
в случая за какво ще ми е нужен терморегулатора какъв ток комутира ,като той няма да ми е нужен,идеята е да прекасна по някакъв начин само вентилатора на конвектора.а тои дали е на 220 в.дай схема на свързване
tysonlkr - специалист
Да уточниме първо: Помпата ти от какво се управлява? Кой я кара да спре и да се пусне?
Вариантите са два:
1-ви Човек който я пуска и спира
2-ри Терморегулатор който е сложен някаде близо до камината (за този регулатор говоря в предния пост :wink: )

Ако си с 2-рия вариант, кой ти е правил свързването на помпата?
grants - специалист
tysonlkr написа:
Да уточниме първо: Помпата ти от какво се управлява? Кой я кара да спре и да се пусне?
Вариантите са два:
1-ви Човек който я пуска и спира
2-ри Терморегулатор който е сложен някаде близо до камината (за този регулатор говоря в предния пост :wink: )

Ако си с 2-рия вариант, кой ти е правил свързването на помпата?
сега разбрах.значи втория вариант.с терморегулатор е ,а свързването на помпата сам си го правил аз.терморегулатора е нагласен на 60 градуса

Тема "конвектор+камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: