Най - вълнуващия въпрос зимно време.
янко - специалист
Здравейте ,наближава и аз да правя парно ,но не знам как да пусна тръбите и къде се слагат обезвъздушители помпи и др. Прегледах други теми но не ми стана много ясно.Аз смятам да пусна 2 дебели тръби от пропиленовите за топла вода и от тях да захранвам радиаторите защото съм виждал такова свързване.Ще използвам камина с водна риза и конвектори с цел по нататък да сложа и термо помпа ,четох че се преработват климатици за помпа но това вече вобще не ми е ясно. Забравих да кажа че къщата е на 2 етажа около 210 квадрата разгъната площ 5 камерна дограма със стъкло 4 сезона и ще има външна изолация .
с една камина дали ще мога да топля двата етажа ,той втория в близките 2-3 години няма да е готов но нищо.Ще пробвам да пусна снимки на плановете . Моля помагайте
Със снимките нещо не се получава,май са по големи и ще търся помощ от приятел

Прикачен файл

P1020936.jpg
това е етаж 2
P1020936.jpg (101.05 KиБ) Видяна 9492 пъти

Прикачен файл

P1020940.jpg
това е етаж 1
P1020940.jpg (102.78 KиБ) Видяна 9492 пъти
Последна промяна от янко на ср ное 03, 2010 10:40 pm, променено общо 1 път.
valat111 - специалист
Наскоро си закупих ето тази книжка:http://www.soft-press.com/ можеш да намериш много полезна информация.
drm - специалист
Много накуп задаваш въпросите,че да не кажа малко объркано.Щом си решил да си правиш водно отоплителна инсталация,добре няма лошо,но прави нещата поетапно.Все от някъде ще трябва да започнеш.Дай повече инфо за етажа който искаш да отопляваш. До колкото разбирам от поста ти ,искаш да захранваш консуматорите щрангово.Така че ако ти е оправен етажа (готови мазилка замаска)можеш пре спокойно да си закачиш радиаторите на първо време и да си оборудваш камината.След това ти следва щранговата разводка и т.н.
янко - специалист
Най после успях със снимките.Наистина са на куп вапросите и може би пообъркани .Къщата е груб строеж няма мазилки и замазки ,тези дни трябва да ми сложат дограмите и започвам да се занимавам със ток вода и парно.Искаше ми се отоплението да е с камина и термо помпа но помпата не мога да я направя а не ми е по джоба
valat111 - специалист
Янко, знаеш какво е термопомпа?
trolazol - специалист
Това ли е книгата?

Заглавие: Изграждане на енергоспестяващи отоплителни инсталации
Автор: Макс Директор
Тема: Хоби и домакинство
Ниво:
Поредица: Направи си сам
Страници: 96
Български издател: СофтПрес
Дата на издаване: 06-02-2009
ISBN: 9789546856814
Размер: 165x195
Тегло: 0.248
НОВА КНИГА
В НАЛИЧНОСТ
С ЦВЕТНИ СТРАНИЦИ

>>> ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

НАПРАВИ СИ САМ
Изграждане на енергоспестяващи
отоплителни инсталации
Как да спестим енергия и да намалим загубите
стъпка по стъпка

ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪВЕТИ ЗА ПОДБОР НА МАТЕРИАЛИТЕ И БЕЗОПАСНА РАБОТА
Професионално изпълнение за всеки

Има редица възможности за икономично отопление – котлета на газ или на течно гориво, котлета с ниска граница на мощност, слънчеви колектори или термопомпи. В тази книга ще намерите практични решения и комбинации за енергоспестяващи отоплителни инсталации. Тук ще откриете съвети за основни технически похвати при монтажа, пускането в експлоатация и поддържането на отделни елементи от отоплителната инсталация. Ще намерите описание на основните дейности стъпка по стъпка, ясно илюстрирани с богат снимков материал.

Наред с описание на работните процеси ви предлагаме препоръки за необходимите материали, инструменти и начина на работа с тях, времето, което трябва да отделите за всяка монтажна и строителна операция и степента на трудност за осъществяването й.

Серията „Направи си сам” ви предоставя възможност сами да се погрижите професионално за дома си и да спестите пари и енергия.
valat111 - специалист
Да, това е книгата.
Transporterr - специалист
виждам имаш проект на къщата прилежно и добре направен.Защо не си хванал парнаджии да ти направят и парното?
На мен леко ми се струва несериозен подход.То аз разбирам да е къща или ел. инсталация еле пък камина и да тръгнеш на Направи Сам ама то парно.. :roll:
Bobivan - специалист
Янко,пише се "вЪпрос",не "вАпрос"....Хвани си фирма..че малко и неправилно си чел,а ако се надяваш някой да ти направи бадева проекта за отопление.... :lol: :lol: :lol:

Тема "Въпроси за направа на локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: